Borilni športi

Predsednik WBC: 'Wilder proti Joshui? Borca si želita, želi si ves svet, boks pa to potrebuje!

New York, London, 07. 11. 2017 16.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Anthony Joshua je že nekaj časa vzhajajoča zvezda boksa in težke kategorije. Britanec je prvak kategorije po verzijah IBF, IBO in WBA in bi lahko kaj kmalu dobil priložnost, da v zbirko doda še en pas, in sicer po verziji WBC. Lastnik tega je trenutno Deontay Wilder, ki je pred dnevi po 39. karierni zmagi, tudi javno izzval 4 leta mlajšega borca.

Anthony Joshua je prvak težke kategorije po treh različicah.
Anthony Joshua je prvak težke kategorije po treh različicah. FOTO: AP
"Spet sem dokazal, da sem najboljši na svetu. Kje je ta fant iz Velike Britanije? Čas je, da se pomeriva v ringu," je po zmagi nad Bermanom Stivernom dejal 32-letni Deontay Wilder in javno izzval Anthonyja Joshuo, svetovnega prvaka po različicah IBO, IBF in WBA, na dvoboj. Wilder sicer že dalj časa po javnosti "opleta z jezikom" in poskuša izzvati Joshuo, ki je prav tako pred dnevi uspešno ubranil svoje pasove, potem ko je v deseti rundi s tehničnim nokavtom slavil proti Carlosu Takamu (zamujeno borbo si lahko še vedno ogledate na VOYO). Borba med dvema neporaženima borcema težke kategorije pa je očitno vse bližje. Vsaj če gre verjetni besedam predsednika WBC Mauricia Sulaimana

"Vse je nared za borbo med Wilderjem in Joshuo. Wilder mi je izrecno dejal, da si želi, da bi bil njegov naslednji nasprotnik Joshua. Sedaj je zaprosil tudi organizacijo WBC, da naredi vse, kar je v njeni moči, da omogoči to borbo. Sedaj so na vrsti organizatorji borb, menedžerji in lastniki televizijskih pravic, da to omogočijo. Oba borca si to želita, želi si cel svet in boks to potrebuje," je v pogovoru z angleškimi novinarji povedal Sulaiman. Kot rečeno, Wilder je prvak po različici WBC in je v svoji profesionalni karieri dobil prav vseh 39 dvobojev. Mnogi mu sicer očitajo, da se še nikoli v svoji karieri ni pomeril z resnim nasprotnikom, za nameček pa se še nikoli ni boril v Evropi (zgolj v ZDA, Mehika in Portoriko, op. p.). A ameriški boksar je zavrnil tudi te očitke in dejal, da se je z Joshuo pripravljen boriti tudi na njegovem terenu, kar bi najverjetneje pomenilo, da bi se pomerila v Londonu na Wembleyju, ali pa v O2 Areni. Na drugi strani tudi Joshua, v sicer veliko krajši profesionalni karieri, ne pozna poraza. Dobil je vseh dvajset dvobojev, nikoli še ni boksal vseh 12 rund, največjo zmago pa je dosegel 29. aprila letos, ko je prav na Wembleyju v pravem spektaklu, po enajstih rundah s tehničnim nokavtom premagal legendarnega Vladimirja Klička. Če gre verjeti vsem vpletenim, se nam obeta nova boksarska poslastica. 

Deontay Wilder je prvak po različici WBC.
Deontay Wilder je prvak po različici WBC. FOTO: AP
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

P0K3RC4T912
14. 11. 2017 19.08
-1
To bo šele zame fajt stoletja. Kličko je biu zame predigra. Pričakujem da bo Wilder v prvih rundah spoznau da so tudi boljši od njega na svetu kar bo privedlo do krča in naposled poraza proti zame osebno nepremagljivemu A.J vsaj do leta 2020.