Borilni športi

Canelo postal združeni prvak srednje kategorije

Las Vegas, 04. 05. 2019 12.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š./G.J.
Komentarji
4

V Las Vegasu je bil na sporedu zanimiv boksarski večer, vrhunec pa dvoboj Mehičana Saula 'Canela' Alvareza in Američana Daniela Jacobsa. Borca sta se v ringu borila dvanajst rund, zmaga pa je odšla v roke Canela, ki je slavil zmago po soglasni sodniški odločitvi. Postal je združeni prvak različic WBA, WBC in IBF v srednji kategoriji.

Saul 'Canelo' Alvarez
Saul 'Canelo' Alvarez FOTO: AP

Las Vegas je nestrpno pričakoval veliki obračun dveh svetovnih prvakov srednje kategorije. Saul 'Canelo' Alvarez je v ring prinesel šampionska pasova različice WBA in WBC, Daniel Jacobs pa IBF.

Borbo je bolj podjetneje začel Mehičan, ki je dobil uvodne tri runde. Američan se je pozno prebudil in tako le pokazal, da je s pravega testa in da sodi na sam vrh srednje kategorije. Canelu je zadal nekaj močnih udarcev, še najbolj silovitega v deveti rundi. "Čutil sem ta udarec, toda ni bil nič posebnega. Ko me je sodnik po rundi v kotu vprašal, če sem vredu, sem mu odgovoril, da ni bilo nič posebnega in sem normalno nadaljeval s svojo borbo," je po dvoboju povedal Alvarez.

Mehičan je v zaključku borbe rutinirano nadzoroval potek dvoboja. S sprednjimi direkti ni dovolil, da bi ga Američan ogrozil in je po soglasni sodniški odločitvi prišel do 52. karierne zmage. "Vedel sem, da bo težek dvoboj, toda za to sem se pripravljal," je še dodal Canelo.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Stranska sodniška trojka, dva sodnika sta mu pripisala zmago s 115:114 in en 116:112, ter navijači niso videli tako niso popolne dominacije Mehičana. "Prve tri runde sem začel nekoliko prepočasi, potreboval sem več časa, da sem našel svoj ritem. Še vedno mislim, da sem naredil dovolj za zmago, toda ogledati si moram video posnetek dvoboja," je po tretjem kariernem porazu povedal Jacobs.

Canelo je upravičil vlogo favorita, za naslednji dvoboj pa ni izdal imena s kom se želi pomeriti: "Boril se bom s komerkoli. Rojen sem bil za borca in boril se bom za tisto kar je moje."

Posnetek vseh borb si lahko ogledate v arhivu VOYO.

Rezultati dvobojev v prenosu na VOYO: 
Saul Alvarez - Daniel Jacobs (soglasna sodniška odločitev)

Joseph Diaz - Freddy Fonseca (TKO po predaji - 7. runda)

Vergil Ortiz ml. - Mauricio Herrera (TKO - 3. runda)

Lamont Roach - Jonathan Oquendo (soglasna sodniška odločitev)

 

 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Haloo
05. 05. 2019 15.06
+3
Sam da ga je premagal ni mogel kej dost bravo belc
Iniesta
05. 05. 2019 12.32
+3
Canelo je edini, ki lahkopremaga velikega Moneya ...
turbina12
05. 05. 2019 13.25
+11
Je imel priložnost, pa ga ni. Sedaj pa je ta trditev brezpredmetna, saj je Floyd start 42 let in upokojen. Kot bi rekel, da lahko Tysona trenutno premagajo vsi aktivni težkaši.
Iniesta
05. 05. 2019 18.54
+3
Floyd je kljub starosti se vedno v odlicni formi ...