Borilni športi

VIDEO: Canelo 'odpihnil' Chaveza in potrdil: Septembra proti Golovkinu!

Las Vegas, 06. 05. 2017 21.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
M.G./T.V./T.Š.
Komentarji
2

Saul Canelo Alvarez je v 'mehiški državljanski' vojni brez težav premagal Julia Cesarja Chaveza mlajšega in potrdil sloves trenutno najboljšega mehiškega boksarja. A trenutek večera je prišel šele po borbi, ko je Canelo potrdil, da se bo septembra zgodil težko pričakovani obračun z Genadijem Golovkinom.

Obračun med Saulom Canelom Alvarezom in Juliom Cesarjem Chavezom mlajšim ni upravičil visokih pričakovanj, saj Chavez enostavno ni bil dorasel tekmec razpoloženemu Canelu. Ta je borbo nadziral od prvega do zadnjega gonga, tekmeca zadeval z močnimi udarci in ga skušal zvabiti v bolj odprt boj, a mu to ni uspelo. Sin najbolj slavnega mehiškega boksarja vseh časov ni pokazal vsega, kar zna, bil je preveč zadržan in je na koncu moral priznati premoč mehiškemu rivalu.

Prvak Saul Canelo Alvarez
Prvak Saul Canelo Alvarez FOTO: AP
Canelo je po soglasni sodniški odločitvi dobil vseh 12 rund, navijači pa so pravi razlog za veselje dobili šele po koncu borbe. Trenutno najboljši mehiški borec je namreč potrdil, da se bo septembra v težko pričakovanem obračunu udaril z Genadijem Golovkinom. Nesporni vladar srednje kategorije je bil prisoten v lasvegaški T-Mobile Areni in potrdil besede Canela ter mu na koncu v svojem slogu zaželel vso srečo septembra. Alvarez, ki je na svoji 51. borbi vknjižil še svojo 49. zmago (ob tem ima poraz in eno neodločeno borbo), je Kazahstancu odgovoril z besedami: "Sreča je za povprečneže."

"Danes sem pokazal, da se lahko gibam, da lahko boksam. Kot borec sem pokazal, da lahko dam veliko. Mislil sem, da se bom lahko dokazal kot borec, ki deli udarce, vendar tekmec ni bil pravi," je bil zadovoljen Canelo. O naslednjem tekmecu Golovkinu pa je dejal: "GGG, ti si moj naslednji prijatelj. Nikoli se nisem bal nikogar, odkar sem se s 16 leti začel boriti v ringu kot profesionalec. Imel sem veliko težkih borb in brez dvoma bo to zahtevna preizkušnja." Alvarez je zaslužil pet milijonov ameriških dolarjev, Chavez tri, a zmagovalcu se obeta v novi borbi precej višji zaslužek.

Celotno borbo med Canelom Alvarezom in Juliom Cesarjem Chavezom Chavezom ml. si lahko ogledate na VOYO.

Canelo je bil boljši od Chaveza.
Canelo je bil boljši od Chaveza. FOTO: AP

Borbe:
Joseph Diaz ml. vs. Manuel Avila

Lucas Matthysse vs. Emmanuel Taylor

David Lemieux vs. Marco Reyes

Canelo Alvarez vs. Julio Cesar Chavez ml.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

The Dude
07. 05. 2017 12.17
+12
Bedniki, če bi ga odpihni, ne bi borba trajala 12 rund. Se pač ne spoznate na boks.
mikpiki191
07. 05. 2017 09.14
+6
ma sem mislil da je padel ko klada