Borilni športi

VIDEO: Joshua napovedal 'ognjemet' v Cardiffu, Takam vznemirjen pred borbo kariere: Vem, da bo izvrstna

Cardiff, 26. 10. 2017 14.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
M.J./J.K.
Komentarji
1

Angleški boksar Anthony Joshua bo v soboto na obračunu proti Francozu Carlosu Takamu branil naslova IBF in WBA v težki kategoriji. Spektakel iz cardifskega stadiona Millenium bomo prenašali na VOYO ob 21. uri. V četrtek sta borca opravila z novinarsko konferenco, kjer sta si izkazala veliko medsebojnega spoštovanja.

Trenutni vladar težke kategorije Anthony Joshua bi se prvotno sicer moral pomeriti z bolgarskim izzivalcem Kubratom Puljevom, a je "Kobra" dvoboj odpovedal zaradi poškodbe rame, ki jo je staknil med pripravami na obračun z Joshuo. Tako je po pravilih IBF naslednji izzivalec v vrsti Carlos Takam, ki je pristal na obračun.

Anthony Joshua.
Anthony Joshua. FOTO: AP

"Pasovi ne predstavljajo ničesar. V mojih mislih sem jaz izzivalec. Še vedno sem lačen. Ne morem se boriti s pasovi na ramenih. Spoštoval me bo zaradi mojega sloga bojevanja," je na novinarski konferenci, ki je minila brez incidentov, povedal Joshua. "Nisva tu zato, da bi se otipavala in tekla okoli drug drugega 12 rund. Tu sva, da takoj začneva. Moj sparing partner je bratranec Benga, podobno je grajen kot Takam. Boril sem se z mnogimi, ki so imeli Takamov slog. Poskrbela bova za ognjemet."

Takam, ki je govoril prek prevajalca, je izjavil: "Hvala za to priložnost. Zelo hitro sem izvedel za to borbo. Že sem se pripravljal za nek drug dogodek, zato sem povsem spremenil trening, da bi bil pripravljen ta dvoboj. V soboto zvečer prihajam zmagat. Že prej sem se srečal z Anthonyjem in mu povedal, da se bova spopadla, čas je za to in pripravljen sem. Vabim vas, da si 28. v mesecu ogledate razplet te borbe. Vem, da bo izvrstna. To bo spremenilo moje življenje, a le v boksu, ne osebno."

V še eni zanimivi borbi večera se bosta spopadla Britanec Dillian Whyte ‒ ta je edini poraz v karieri doživel ravno proti Joshui ‒ in Robert Helenius. Mnogi so si želeli, da bi se Whyte in Joshua spopadla kar med seboj, a bi v tem primeru Joshua avtomatsko izgubil IBF-pas, zato so organizatorji upoštevali protokol in na Joshuov 'meni' uvrstili Takama. 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Hachi
27. 10. 2017 11.45
+1
koncno en fajt brez napucavanja in cirkuskih vlozkov ze pred borbo.