Borilni športi

Razočarani Joshua ob upokojitvi Klička: Globoko v srcu sem vedel, da se ne bo več boril

London, 21. 08. 2017 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Odločitev Vladimirja Klička o koncu dolgoletne in bleščeče kariere ni presenetila le ljubiteljev boksa temveč tudi Anthonyja Joshua, borca, ki se je kot zadnji pomeril v ringu z legendarnim Ukrajincem. Prvak težke kategorije po verzijah IBF, IBO in WBA je razočaran nad odločitvijo boksarskega kolega, od katerega bi z veseljem črpal znanje in izkušnje.

Vladimir Kličko in Anthony Joshua sta se v ringu pomerila konec aprila, povratni obračun je bil predviden za november.
Vladimir Kličko in Anthony Joshua sta se v ringu pomerila konec aprila, povratni obračun je bil predviden za november. FOTO: AP

Ukrajinski boksarski as Vladimir Kličko je več let neprekinjeno vladal težki kategoriji, po porazu proti Tysonu Furyju pa se je vendarle umaknil z ringa. Vanj ga je vnovič zmamil mladi Anthony Joshua, s katerim se je Ukrajinec pomeril v aprilu in izgubil, po več mesecih špekulacij o povratnem obračunu pa se je vendarle odločil, da nepreklicno konča kariero. "Globoko v srcu sem vedel, da se ne bo več boril," je novinarjem priznal Joshua, ki je kljub temu upal, da se bo v novembru lahko vnovič pomeril z velikim ukrajinskim boksarjem: "Govoril je, da je povsem osredotočen na to, da se vnovič okiti z naslovom prvaka v težki kategoriji."

Očitno pa je Ukrajinec presodil, da je bolje če se umakne in zaključi bogato ter bleščečo dolgoletno kariero. To je presenetilo Joshuo, ki je bil povsem osredotočen na povratni obračun proti Kličku: "Ob padcu vstaneš in greš naprej. Vedel je, da sem pripravljen na povratni obračun, svojo željo sem jasno izrazil. Pri njem pa je bilo drugače, bil je tiho, zato sem mislil, da je še vedno v dilemi, medtem ko se mi je vedno bolj dozdevalo, da se bo umaknil." Odločitev o Ukrajinčevem koncu kariere je bila zanj gromozansko razočaranje, vendar pa se je hitro moral pomakniti naprej. V prihodnjih mesecih ga čaka obračun s Kubratom Pulevom, pa tudi boj s kubanskim borcem Luisom Oritzom.

Aprilski obračun se je končal z zmago Joshue.
Aprilski obračun se je končal z zmago Joshue. FOTO: AP

V luči velikega spektakla med boksarskim veteranom Floydom Mayweatherjem in UFC prvakom lahke kategorije Conorjem McgGregorjem se Anglež ni uspel izogniti niti primerjavi ameriškega boksarja s Kličkom. "Mayweather je še vedno močan, čeprav je tudi Kličko v sebi nosil še nekaj dobrih predstav," je novinarjem svoje mnenje predstavil Joshua, ki je ob tem dodal, da je Ukrajinčevo telo v vseh teh letih preživelo že marsikaj: "Prav zato bi bil hvaležen, če bi se lahko skupaj sedla na kavi, kot kavalirja in bi mi predal nekaj svojih izkušenj, ki jih je pridobil v vseh teh letih."

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

adorn
21. 08. 2017 18.48
zdaj ne vem al se joshua heca ali norca dela, nisem ne za enega ne za drugega, prepričan pa sem in to vsi vemo če bi prišlo do ponovnega meča bi ga joshua nabil še hujše kot na prvem meču, leta so tudi pomembna, pa če si rojen boksar ali pa ne vem kakšna legenda, prav da je končal kariero.
Melaj
21. 08. 2017 11.28
+25
Prav se je odločil Kličko. Imel je priložnost za zmago..zadnjo in najslajšo v svoji karieri. Tega se zaveda in so bo vse življenje. Ampak tako se je izteklo. Pokazal je veliko srce in moč...Poraz pa niti zdaleč ni sramoten..prav nasprotno...povsem je bil konkurenčen veliko mlajšemu in izredno nadarjenemu športniku. Kličko je bil vrhunsko pripravljen v zadnji borbi..boljši skoraj ne more biti več. Joshua pa ima rezervo, ker je mlad in še se lahko izboljša. Če se ne motim je tudi Kličko enkrat pred zadnjim dvobojem omenil, da si želi Jousho premagat, pozneje pa ga trenirat. Ta ima potencial in lahko postane največji v zgodovini, ker se je z boksanjem začel ukvarjat razmeroma star..v najstniških letih in veliko je že dosegel. Praktično vse. Glede Klička pa me ne preseneča. Ko po taki borbi prideš domov, pogledaš lepo ženo in dojenčka, ki ga imata...ko imaš vsega dovolj in še več..se človek vpraša.."kaj mi je še treba, sam imam vse". Prav ima, penzija in uživanje...
Jani.
21. 08. 2017 14.16
+3
Stratocccaster
21. 08. 2017 08.29
+24
Kličko je pač star 41 let in enkrat pride čas, ko je treba fight prepustiti mlajšim. Joshua pa naj se pripravlja na Wilderja ...
CrushLow
21. 08. 2017 09.55
+14
Mayweather tega pac ne razume ..... neki je spostovanje do discipline, drugo je pa cirkus in denar :)
1airbus
21. 08. 2017 08.26
+20
Vsega je enkrat konec,Vlado se je prav odločil.
CrushLow
21. 08. 2017 09.56
+17
Skoda edin da ga ni zbombal takrat ko je imel sanso ... bi bla upokojitev tok slajsa :)