Borilni športi

VIDEO: Mehiška 'državljanska vojna' sredi Las Vegasa, sin legende brani družinsko čast

Las Vegas, 04. 05. 2017 15.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Teden, v katerem bodo Mehičani proslavljali državni praznik Cinco de Mayo, bodo v Las Vegasu sklenili s težko pričakovano borbo Julia Cesarja Chaveza in Canela Alvareza. Prenos si boste lahko v nedeljo ob 3.00 zjutraj ogledali na VOYO.

Za Juliom Cesarjem Chavezom Jr. je dolga pot od bedaka do junaka. Še nedolgo nazaj je veljal za dežurnega "pajaca" v boksarskih krogih, potem ko so štirikratnega prvaka srednjetežke kategorije na družbenih omrežjih večkrat ujeli s precej odvečnimi kilogrami. Imeli so ga za lenega borca, ki je živel zgolj na račun očetove slave. Nato je zaradi zlorabe marihuane moral plačati več sto tisoč evrov kazni, a ni dvoma, da gre za izjemnega borca. Sergio Martinez ga je pred petimi leti v enajstih rundah dobesedno premikastil, nato pa je Chavez nasprotnika nenadoma spravil v nokdavn. Toda Argentinca ni "pokončal" in borbo izgubil po soglasni sodniški odločitvi. Lahki težkokategornik Andrzej Fonfara mu je leta 2015 zadal še en boleč poraz, toda sin najslavnejšega mehiškega borca vseh časov se ni odločil za upokojitev. "Morda mi je šlo skozi glavo v določenem trenutku, po dvobojih s Fonfaro in (Marcosom) Reyesom. Na teh borbah menim, da nisem imel enake količine strasti, ki bi jo moral imeti," je 31-letni Chavez povedal pred mediji. "A ta borba je precej drugačna. Prebudila je veliko strast v meni, veliko navdušenja in mislim, da je v tem razlika. Težko pričakujem to borbo in mislim, da boste videli drugačnega Julia, ki je navdušen."

Na teden državnega praznika Cinco de Mayo (peti maj, op. a.) se v Las Vegasu obeta pravi mehiški spektakel. Rivalstvo s Canelom Alvarezom v razprodani T-Mobile Areni bo dobilo novo poglavje. Chavez priznava, da je to morda njegova "zadnja" priložnost. "Izkoristil jo bom na najboljši možni način," pravi borec, ki nikoli ni skrival svojega (ne)navdušenja, ko gre za sobotnega tekmeca. Chavez je pripadnik mehiške elite, sin slovitega očeta, medtem ko njegovemu nasprotniku rojaki nikakor ne želijo priznati, da mu je v karieri preprosto uspelo več reči. "Je le eden od več kot 50 nasprotnikov, s katerimi sem se boril," je pred spektaklom v ameriški puščavi miren Alvarez. "Želel sem jim odtrgati njihove glave. Želel sem jih premagati. Želel sem jih nokavtirati. Tu pa je nekaj 'ekstra'. Nekaj večja motivacija bo, seveda, zaradi rivalstva, a to bo le še ena od mojih borb," je dodal 26-letni borec z izkupičkom 48-1-1, 34 KO. A tudi izvrstna statistika do danes ni prepričala številnih mehiških navijačev, ki bodo v Las Vegasu kljub težavam iz preteklosti navijali za sina boksarske legende.

Canelo Alvarez vs Julio Cesar Chavez Jr.
Canelo Alvarez vs Julio Cesar Chavez Jr. FOTO:
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.