Borilni športi

VIDEO: 'Slabe novice' silovito odnesle Petjeta: To je šele začetek, vrnil se bom močnejši

Rotterdam, 10. 12. 2017 12.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
T.V./M.G.
Komentarji
8

Najboljši slovenski borec po pravilih K-1 Samo Petje je na spektaklu Glory v Rotterdamu doživel hiter poraz. V prvi rundi ga je po seriji močnih udarcev s tehničnim nokavtom ugnal Angolec Christian Baya, znan tudi pod vzdevkom Bad News (slabe novice).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Prvi nastop, odkar je podpisal pogodbo z najmočnejšo kikboks organizacijo na svetu Glory, bo Samo Petje poskušal čim prej pozabiti. Favorizirani Christian Baya, ki je na visokem drugem mestu izzivalcev prvaka lahke kategorije Sitthichaia, je Belokranjca zadel z močnim desnim krošejem, odločno napadel, potem, ko je Petje drugič pristal na tleh, pa je sodnik borbo prekinil. "Vse je bilo super do trenutka, ko me je zadel z desnim krošejem. Mike Tyson je nekoč dejal, da ima vsak borec načrt, dokler ne prejme močen udarec. To je živa resnica. Prvič sem se znašel v takšnem položaju, da sem bil v transu. Doslej sem v 43 borbah bil največ trikrat v položaju, da sem borbo nadaljeval potem, ko sem se znašel na tleh. Ponavadi sem potreboval 10 sekund, da sem se zbral, tokrat mi Baya te priložnosti ni ponudil. Je izkušen in je zaključil borbo. Morda se 10 sekund zdi malo, a v ringu je to cela večnost. Lahko bi dejal, da sem položil orožje brez izstreljenega naboja," se je po borbi za 24ur.com slikovito izrazil Petje.

To ni konec sveta. Vsi borci so šli po tej poti. To je takšen šport, enkrat veliko dobiš, drugič zgubiš. Samo Petje po porazu
Kljub porazu se najboljši slovenski kikboksar zaveda, da poraz na debiju med elito ni tragedija: "To ni konec sveta. Vsi borci so šli po tej poti. To je takšen šport, enkrat veliko dobiš, drugič zgubiš. Od prvega nokavta, ki sem ga doživel, sem se začel zavedati, da sem ranljiv. Do takrat sem menil, da me ne more nihče nokavtirati. Zdaj se zavedam, da je lahko borbe konec v vsaki sekundi." Petje v kikboksarski 'ligi prvakov' čakajo še vsaj tri borbe in 'belokranjski bombarder' je odločen, da bo naslednje priložnosti pograbil z obema rokama. A še pred tem sledi odmor: "Zdaj me čaka teden dni počitka, nato pa nazaj v dvorano. Potrebno je analizirati borbo, čeprav je bila kratka. Zavedam se napake, ki sem jo naredil, a kljub temu je potrebno vse skupaj analizirati. Skupaj s trenerjem Juretom Cesarjem bova napake popravila in obljubim, da se bom vrnil še močnejši. Tudi vodilni možje Gloryja so mi dejali, da je bil to le moj slab dan in verjamejo, da bo drugič boljše, da napake ne bom ponovil. To je šele začetek, nič še ni izgubljenega."

Samo Petje (desno) in njegov trener Jure Cesar.
Samo Petje (desno) in njegov trener Jure Cesar. FOTO: Damjan Žibert

V glavni borbi večera je na Glory: Redemption pred več kot 15 tisoč gledalci v Rotterdamu prvak težke kategorije Rico Verhoeven premagal Jamala Ben Saddika. Izzivalec je borbo bolje začel, šampiona v prvi rundi spravil v velike težave, podobno nadaljeval tudi v drugi rundi, nato pa je na plan prišla boljša fizična pripravljenost Verhoevena, ki je začel prevladovati v ringu. Nizozemec je v zadnji, peti rundi napadel na vso moč in slavil z nokavtom. S tem se je Ben Saddiku maščeval za poraz izpred šestih let in ubranil šampionski pas.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Kun_Aguero
10. 12. 2017 16.59
+3
ponosen bodi petje osvojil si in bil si prvak v dveh kategorijah to je lep uspeh :)
RavnateljSole
10. 12. 2017 14.04
+1
Nahitr eno okol kepe, pa pol se eno. Branu se bo pa drugic al kaj?
RavnateljSole
10. 12. 2017 15.24
Draga sola! Bolje bi blo malo vec obrambe in cakat na priliko... Sicer pa mislim da mu kmalu rata v tej hudi konkurenci!!!
SEJBOBOL
10. 12. 2017 22.34
brani se ti k dobiš lažji nokavt če to znaš bolše ...
ggargamell
10. 12. 2017 13.55
+0
saj je logično to so itak bučke domačinom se pripelje lažje nasprotnike in potem te fajtrčki nimajo izkušenj in pogorijo v tujini ko naletijo na boljše borce .. to govorim nasplošno in ne za ta dvoboj če prav je petje izgubil zelo hitro tako kot zavec pa vsi ostali .. samo zavec je saj boksal z najbolšimu na svetu iz svoje kategorije tudi to je ospeh o katerem lahko drugi fajtrčki v sloveniji samo sanjajo
SEJBOBOL
10. 12. 2017 22.36
To sta dve različni kategoriji boks al pa kik , tak da se ne da to primerjat točno .... oba sta dobra .... za SLO razmere v tem športu kar odlična no pravdobra + ....
Machetekills007
10. 12. 2017 13.29
-5
haha lolek petje
SEJBOBOL
10. 12. 2017 13.42
+1
pa lahko kar s Samotom , da te vidimo .... a si sploh poznovalec tega športa ?