Borilni športi

Štangarjeva v Abu Dabiju do sedmega mesta

Abu Dabi, 24. 10. 2023 15.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Slovenska judoistka Maruša Štangar je na grand slamu v Abu Dabiju v kategoriji do 48 kilogramov osvojila sedmo mesto in nekaj pomembnih kvalifikacijskih točk za olimpijske igre. Na zadnji tekmi pred evropskim prvenstvom bodo slovenske barve zastopali še Anka Pogačnik, Metka Lobnik, Vito Dragič in Enej Marinič.

Maruša Štangar je bila kot ena izmed osmih nosilk na tekmi v prvem krogu prosta, tako da je tekmo začela z Rusinjo Sabino Gilijazovo. 25-letna slovenska borka, ki je po dveh minutah in 22 sekundah povedla za waza-arijem, je četrtfinale odločila v zadnjih sekundah borbe z zanjo značilnim končnim prijemom.

V polfinalu se je Ljubljančanka  še tretjič v letošnji sezoni pomerila z Assunto Scutto in bila še tretjič poražena. Že v prvi minuti je prejela dve kazni, prva nosilka kategorije do 48 kilogramov, pa jo je nato še dvakrat vrgla za waza-ari, kar je v judu dovolj za zmago v borbi. 21-letna Italijanka, ki je na dveh zaporednih svetovnih prvenstvih osvojila tretje mesto, je nato tudi prepričljivo slavila v najlažji ženski kategoriji.

Assunta Scutto - Maruša Štangar
Assunta Scutto - Maruša Štangar FOTO: IJF - Gabriela Sabau

Slovenka pa je nato svoje boje nadaljevala v repasažu, kjer se je najprej pomerila z lansko evropsko podprvakinjo Catarino Costo. Po izenačenem dvoboju je v Portugalka le dve sekundi pred koncem borbe izkoristila trenutek nepazljivosti Slovenke in se razveselila uvrstitve v boj za medalje.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.