Borilni športi

VIDEO: Teixeira je bil že pred brutalnim nokavtom v hudih težavah: 'Videl sem tri Gustafssone'

Stockholm, 30. 05. 2017 17.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Minuli konec tedna sta se v Stockholmu na dogodku mešanih borilnih veščin poimenovanem UFC Fight Night 109 pomerila ljubljenec domačega občinstva Alexander Gustafsson in Brazilec Glover Teixeira. Zmage se je v peti rundi z izjemnim nokavtom veselil domačin, Teixeira pa je po borbi priznal, da je bil že v prvi rundi v velikih težavah.

Minuli konec tedna je svet mešanih borilnih veščin organizacije UFC obiskal Stockholm. Zanimiv spored, ki je ljubiteljem borilnih veščin ponudil kar 12 borb, je vrhunec doživel, ko je v oktagon stopil domačin Alfred Gustafsson. Šved se je na dogodku poimenovanem UFC Fight Night 109 v poltežki kategoriji pomeril z brazilskim "hrustom" Gloverjem Teixeiro. In domači navijači so dočakali to, po kar so prišli - Gustafssonovo zmago. Ta je namreč v peti rundi po seriji treh aperkatov povsem onemogočil nasprotnika in ga nato z brutalnim levim krošejem dokončal in položil na tla.

Posnetke vseh borb iz Stockholma si lahko ogledate na VOYO.
A Brazilec je kasneje priznal, da je imel veliko srečo, da je borba trajala dlje od ene runde, saj mu je Šved v prvi rundi z udarcem v desno oko povsem zameglil vid. "Če bi vam povedal, da me tisti udarec ni zmotil, bi se lagal. Vsi, ne le borci, se zavedajo, da te takšen udarec v oko močno pretrese. Bil je močan udarec in seveda me je zmotil. Če bi me v prvi rundi nokavtiral, bi seveda krivil tisto potezo. V borbo sem se vrnil takoj in nekaj minut videl kar tri Gustafssone. Vse je bilo megleno in upal sem, da bom dobil pet minut, da pridem k sebi," je po borbi razlagal Teixeira. Brazilec je seveda pričakoval, da mu bo sodnik Marc Goddard dodelil pet minut počitka, a temu ni bilo tako in to je tudi zmotilo borca. "Ne vem, če ste videli, toda sodniku sem dejal, da seveda se bom boril naprej, toda potrebujem čas. Toda on je dejal, da mi ne bo dal nič časa za okrevanje. Si pripravljen za nadaljevanje borbe, ali pa nisi. Jaz sem borec in sem bil prepričan, da ga lahko premagam, drugače se ne bi boril naprej. Če ne bi prejel udarca v oko, bi mu lahko vsilil svoj stil borbe in imel možnosti za zmago," je še povedal 37-letni borec iz Brazilije. Ob koncu je sicer še priznal, da je bil celotno borbo slabši v oktagonu in da je Šved zasluženo zmagal, ne glede na udarec v oko. "Čestitke Gustafssonu. Boril se je z menoj, ko sem bil v življenjski formi. Ni bilo nobenih poškodb, zato nimam nobenih izgovorov," je končal Teixeira. 
Gustafsson je z nokavtom v peti rundi slavil pred domačimi navijači.
Gustafsson je z nokavtom v peti rundi slavil pred domačimi navijači. FOTO:
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

komarec
30. 05. 2017 21.49
-2
To pa je res šport za vzor.
Maximus
31. 05. 2017 10.22
Dokler gresta ena na ena v ring...naj se mlatita dokler jima duša da.