Borilni športi

Trener Anthonyja Joshue si želi, da bi britanski šampion pred dvobojem s Parkerjem izgubil nekaj teže

London, 09. 01. 2018 19.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Britanski boksarski as Anthony Joshua naj bi se marca pomeril z Novozelandcem Josephom Parkerjem, ki bo Joshui poskušal preprečiti združitev naslovov po verziji WBA, WBO in IBF. Tabor Joshue oziroma njegovega trenerja pa trenutno skrbi prekomerna teža.

Trener prvaka težke kategorije Anthonyja Joshue si pred bližajočim dvobojem z Joseph Parkerjem želi, da bi njegov varovanec izgubil vsaj kakšen kilogram telesne teže. Že na oktobrskem obračunu s Carlosom Takamom je tehtnica pri 28-letnem Britancu pokazala zanj rekordnih 115,2 kilograma, prvak po verziji WBA in IBF pa želi po besedah trenerja Roberta McCrackna doseči mejo 112,5 kg.

Joshua (levo) med dvobojem s Carlosom Takamom.
Joshua (levo) med dvobojem s Carlosom Takamom. FOTO: AP

"Poudarek je na tem, da si čim hitrejši, in da prejmeš čim manj udarcev, manjša teža pa bi mu to omogočila," je za BBC Radio 5 live povedal McCracken. "V tem trenutku je malce lažji, najbrž je malce ustavil delo na moči. Pred njegovimi borbami delamo 12 tednov, zato mu lahko tu in tam spotoma ponudim nekaj dni počitka med pripravami. Z mano je pred božičem preživel štiri tedne, delala sva boks in 'kardio', zato je v dobri formi, bolj nabrušen in malce bolj suh kot v zadnjem času."

Nadzor "bolj strog" kot v prejšnjih letih
Številni poznavalci boksa opozarjajo, da bo Novozelandec Parker Joshui povzročil kar nekaj težav, ko se bosta marca končno pomerila po kar nekaj ostrih besedah, ki so v smeri Otoka poletele predvsem iz Nove Zelandije. Po zmagi Joshue nad Takamom v desetih rundah se je veliko govorilo o Britančevi teži, zato je boksarski zvezdnik med pripravami celo prvič najel lastnega kuharja. Po nekaterih ocenah se je malce zredil (tudi) zaradi Kubrata Puleva, ki je njun dvoboj odpovedal v zadnjem hipu.

McCracken obljublja, da bodo težo Joshue v zadnjih dneh pred naslednjo borbo nadzirali "strožje kot v preteklosti", da v zadnjem hipu ne bi prišlo do kakšnega zapleta. Parkerjev promotor David Higgins se bo v Veliki Britaniji sicer mudil v teh dneh, ko naj bi se oba tabora dogovorila glede zadnjih podrobnosti pogodbe. Higgins je skupaj s Parkerjem v zadnjem času redno dvigoval napetost pred obračunom in med drugim dejal, da je ranljiva brada Joshue "najslabše varovana skrivnost v boksu".

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Melaj
10. 01. 2018 18.48
+1
Ne vem kako se na borbe Anthony pripravlja in koliko resno jih jemlje. To, kar se mu je zgodilo proti Kličku, da ga je Ukrajinec spravil na tla, ni pričakoval in je bilo prvič zanj. Mimogrede, če bi Ukrajinec po tisti akciji pokazal več ostrine, bi danes bil prvak...tik pred upokojitvijo. To ni storil in Anthony se je pobral in s surovo močjo zmagal. Anthony sigurno, kot pravi Achilleus lahko še napreduje, ker je začel z boksom pri 19 letih. V glavnem se to začne veliko prej. Pri tej starosti je bil Tyson že prvak. Zagotovo ima vse za postati popolni boksar. Dovolj mlad je, visok, močan. Mnogo lahko še naredi na gibanju, na mišični masi je vsaj po moje popolno grajen. Upam, da bo dovolj motiviran in se bo razvijal naprej. Ta borba bo njegova...čeprav spoštujem oba borca, vendar bo skoraj sigurno Anthony zmagal.
Achilleus
10. 01. 2018 12.40
+2
Anthony je visok in fizicno mocan. Boksat je zacel razmeroma star, premagal je ze velike in uspesne borce...sigurno lahko se napreduje v tehnicnem smislu. Po moje je izrazit favorit.
marija4
10. 01. 2018 13.02
-1
Maximus
10. 01. 2018 15.11