Borilni športi

UFC 217 na VOYO: Vrnitev legende, spopad bivših kolegov in šampionka pred izzivom

New York, 04. 11. 2017 17.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Borilni spektakel UFC 217 bo v noči na nadeljo postregel kar s tremi borbami za šampionski pas. V borbi večera bo povratnik Georges St-Pierre izzival Michaela Bispinga, v bantamski kategoriji se bosta udarila Cody Garbrandt in TJ Dillashaw, v ženski slamnati pa Joanna Jedrzejcyk in Rose Namajunas. Prenos na VOYO se začne ob 3.00.

Sloviti newyorški Madison Square Garden bo v noči na nedeljo znova v znamenju mojstrov borilnih veščin. UFC se v slovito dvorano vrača prvič po zgodovinskem UFC 205, na katerem je Conor McGregor spektakularno ugnal Eddieja Alvareza in postal svetovni prvak tako v peresnolahki kot lahki kategoriji.

Georges St-Pierre
Georges St-Pierre FOTO: AP

Tokrat bodo oči uprte predvsem v Georgesa St-Pierra, po mnenju mnogih najboljšega borca v zgodovini velterske kategorije, ki se po štirih letih vrača v sloviti oktagon. Tokrat bo kanadski superzvezdnik nastopil v srednji kategoriji in takoj za naslov prvaka izzval Michaela Bispinga. Britanec bo drugič branil šampionski pas, prvič mu je to pred več kot letom dni uspelo proti Danu Hendersonu.

"Dozorel sem. Star sem 38 let, enkrat se je to moralo zgoditi. Takšna je moja mentaliteta, zdaj svoja čustva nadziram veliko bolje. Včasih sem skozi vse treninge v sebi nosil jezo. Zdaj sem sproščen, kolikor se le da. Glava nadzoruje vse. Nisem slabo pripravljen. Vsako jutro, ko vstanem, pretečem več kilometrov. Na vsakem treningu nokavtiram tekmece in čeprav, bo Georges tokrat v kletko stopil najtežji doslej, je najmanjši tekmec, s katerim sem se pomeril. Sem svoja najboljša verzija. Prepričan sem, da bom nokavtiral Georgesa," je samozavesten Bisping. St-Pierre verjame, da dolga odsotnost iz kletke, nanj ne bo imela vpliva: "Vrnil sem se. Želim biti točno tukaj, kjer sem zdaj. Bispinga bom poslal v pokoj. V nedeljo ponoči ga bo pretepel učitelj zgodovine."

Georges St-Pierre
Georges St-Pierre FOTO: AP

Na papirju morda celo najbolj zanimiva borba bo tista pred samim vrhuncem večera. V predzadnjem dvoboju se bosta namreč udarila nekdanja moštvena kolega Cody Garbrandt in TJ Dillashaw. Nekdanji šampion je potem, ko je postal svetovni prvak, po velikem sporu zapustil ekipo Alpha Male in se pridružil trenerju Duaneu Ludwigu.

Od takrat vlada med obema taboroma besedna vojna, ki je med resničnostnim šovom The Ulitmate Fighter nekajkrat že skoraj prerasla v fizično obračunavanje. Dillashaw je med tem izgubil šampionski pas v borbi proti Dominicu Cruzu, a je nato slednjega premagal prav Garbrandt. Borec znan po vzdevku No Love (brez ljubezni) bo naslov svetovnega prvaka prvič branil prav proti osovraženemu Dillashawu.

"Vsi moji moštveni kolegi so pomagali TJ-ju do stopnje, kjer je zdaj. Poznajo ga kot lasten žep. Vse so ga naučili. Med pripravami mi je pomagal trener Justin Buchloz. Justin je TJ-ja naučil, kako se udarja, zato sem zelo samozavesten pred vstopom v kletko. Zame je to podarjena borba. V tej borbi bom opravil z njim in tukaj naprej bom lahko sam izbiral borbe," pravi Garbrandt.

Kljub vsemu Dillashaw ostaja miren: "Ne razumem, zakaj takšno sovraštvo usmerjeno proti meni. Vse skupaj je že smešno. Ali bi ga moral držati za roko in ga ponoči pokriti pred spanjem? Zakaj je tako jezen? Svoja čustva imam pod nadzorom. To je nekaj, kar sem se naučil nadzorovati."

Rose Namajunas
Rose Namajunas FOTO: AP

V tretji borbi za šampionski pas bo neporažena prvakinja Joanna Jedrzjecyk proti Rose Namajunas poskušala izenačiti rekord slovite Ronde Rousey in še šestič zapored ubraniti naslov prvakinje. 'Šampionka Joanna' je samozavestna kot zmeraj, a tekmice ne podcenjuje. "Trdo sem garala, trenirala trikrat dnevno. Rose je moj naslednji velik izziv," je pred borbo dejala Poljakinja.

Prenos borb iz Madison Square Gardena se bo na VOYO v noči na nedeljo začel ob 3.00.

UFC 217, spored borb:

Michael Bisping (VB) – Georges St-Pierre (Kan), za naslov svetovnega prvaka v srednji kategoriji
Cody Garbrandt (ZDA) – TJ Dillashaw (ZDA), za naslov svetovnega prvaka v bantamski kategoriji
Joanna Jedrzejcyk (Pol) – Rose Namajunas (ZDA), za naslov prvakinje v slamnati kategoriji
Jorge Masvidal (ZDA) – Stephen Thompson (ZDA), velterska kategorija
Johny Hendricks (ZDA) – Paulo Costa (Bra), srednja kategorija

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.