VIDEO in FOTO: Miočić utišal dvomljivce in postavil nov rekord, Cormier brez težav čez Oezdemirja

Stipe Miočić ostaja nesporni vladar težke kategorije organizacije UFC. Ameriški šampion hrvaških korenin je z izjemno taktično predstavo povsem onemogočil nevarnega Francisa N'Gannoua in postal prvi borec v zgodovini UFC, ki je trikrat ubranil šampionski pas v težki kategoriji.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

Fotogalerija (7)

  • Stipe Miočić - Francis NGannou - 3
  • Stipe Miočić - Francis NGannou - 1
  • Stipe Miočić - Francis NGannou - 7
  • Stipe Miočić - Francis NGannou - 4
  • Stipe Miočić - Francis NGannou - 6
  • Stipe Miočić - Francis NGannou - 2
  • Stipe Miočić - Francis NGannou - 5

"Borba desetletja v težki kategoriji", kot so jo poimenovali strokovnjaki, se je končala tako, kot so le redki predvidevali. Zmaga Stipeta Miočića (18 zmag, 2 poraza) nikakor ni presenečenje, je pa zato presenečenje, da je njegov spopad s Francisom N'Gannouom (11 zmag, 2 poraza) trajal vseh pet rund. Izzivalec iz Kameruna, znan po svojih izjemno močnih udarcih, je vse stavil predvsem na uvodne minute borbe, nekajkrat spravil šampiona v težave, a nato je Miočić vrnil udarec, z rušenjem spravil tekmeca na tla in v tistem trenutku je bila borba praktično odločena.

Hrvaški Američan je namreč do zadnjega piska vseskozi nadziral dogajanje v oktagonu, večkrat zrušil izzivalca, ki razen zadetega krošeja v tretji rundi, do konca borbe ni pokazal več pratkično nič omembe vrednega. Miočić je N'Gannoua v 25 minutah zadel kar 200-krat (!), na drugi strani je 31-letni Kamerunec nespornemu vladarju težke kategorije zadal le 33 udarcev.

"Nekajkrat me je zadel. Ni bilo prijetno, a nisem bil v težavah," je po borbi dejal Miočić, ki je hkrati poudaril, da je dvoboj potekal natanko tako, kot si je to skupaj s trenerji zamislil. N'Gannou je razočaranje le stežka skrival: "Morda sem ga nekoliko podcenil. Sestavil je zelo dober načrt in ga tudi odlično izpeljal." Miočić je z novo zmago postal prvi borec v zgodovini organizacije UFC, ki je šampionski pas, kraljeve, težke kategorije ubranil trikrat.

Stipe Miočić - Francis NGannou - 5

Stipe Miočić (Foto: AP)

V predzadnji borbi večera je Daniel Cormier (20 zmag, 1 poraz, 1 razveljavljena borba) brez težav ubranil šampionski pas proti Volkanu Oezdemirju (15 zmag, 2 poraza). Američan, ki je prvak znova postal potem, ko je bil po zadnji borbi na dopinškem testu pozitiven Jon Jones (slednji je sicer Cormiera premagal z nokavtom), je povsem zasenčil izzivalca iz Švice.

V prvi rundi je Oezdemir sicer v borbi stoje nekajkrat uspešno zadel, tudi izkušeni Američan pa je vračal udarce. A takoj, ko je Cormier na začetku druge runde Oezdemirja spravil na tla, je bila borba odločena. Šampion je spravil tekmeca v položaj iz katerega ni mogel blokirati njegovih udarcev in sodnik je borbo prekinil. Borbe na dogodku UFC 220 si lahko v celoti ogledate na VOYO.

UFC 220, izidi borbo:
Stipe Miočić (ZDA) – Francis N'Gannou (Kam) – za naslov prvaka v težki kategoriji
Zmaga Miočića po soglasni sodniški odločitvi (50:44, 50:44, 50:44).

Daniel Cormier (ZDA) – Volkan Oezdemir (Švi) – za naslov v poltežki kategoriji
Zmaga Cormierja s tehničnim nokavtom v drugi rundi.

Calvin Kattar (ZDA) – Shane Burgos (ZDA) – peresnolahka kategorija
Zmaga Kattarja s tehničnim nokavtom v tretji rundi.

Gian Villante (ZDA) – Francimar Barroso (Bra) – poltežka kategorija
Zmaga Villanteja po deljeni sodniški odločitvi (30:27, 28:29, 30:27).

Thomas Almeida (Bra) – Rob Font (ZDA) – bantamska kategorija
Zmaga Fonta s tehničnim nokavtom v drugi rundi.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 20
 
profesore 22.01.2018 14:47:21
Dobra borba. Zmagala je pamet pred močjo. Ko bo pa kamerunc pridobil izkušnje pa bo strah in trepet pred njim. V 4 letih ne moreš pridobiti nekega znanja. Upam pa da se velasquez vrne in vzame pas.
Več komentarjev