Borilni športi

VIDEO: Poslastica večera: Gustafsson z nokavtom poslal Teixeiro na pod

Stockholm, 28. 05. 2017 17.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
J.K./T.Š.
Komentarji
0

Alexander Gustafsson si je že nekaj časa prizadeval priti na raven, ko bi se lahko potegoval za šampionski pas v poltežki kategoriji. Po uspehu pred domačimi navijači v Stockholmu, ko je na UFC Fight Night 109 premagal Brazilca Gloverja Teixeiro, bi se mu želja lahko tudi uresničila. Šved je v peti rundi z nokavtom poslal tekmeca na pod.

UFC Fight Night 109 je prinesel spektakel mešanih borilnih veščin v Stockholmu. V glavni borbi večera sta se pomerila nekdanja izzivalca za naslov prvaka. Šved Alexander Gustafsson in Brazilec Glover Teixeira sta trenutno prvi in drugi na lestvici izzivalcev za naslov prvaka v poltežki kategoriji, zmagovalec obračuna bo imel priložnost, da izzove prvaka poltežke kategorije Američana Daniela Cormierja, katerega julija čaka povratni obračun proti Jonu Jonesu. Dvoboj je bil izjemno zanimiv, Šved je prevladoval in na koncu tudi zasluženo zmagal. V peti rundi je s štirimi močnimi udarci z nokatvom spravil Brazilca na pod in se veselil velike zmage, ki bi mu lahko odprla pot do boja za šampionski pas v poltežki kategoriji. Zaključek večera je bil romantičen, saj je Šved po dvoboju v kletko povabil svoje dekle, jo zaprosil za roko in ji izročil poročni prstan.

Najprej sta se pomerila Norvežan Jack Hermansson in Američan Alex Nicholson, dvoboj je trajal le dobri dve minuti, saj je sodnik nato v prvi rundi prekinil dvoboj. Hermansson je slavil zmago s tehničnim nokavtom, to je bila že njegova 15. zmaga  v tem tekmovanju ob le treh porazih. Sledil je dvoboj Šveda Oliverja Enkampa in Kanadčana Nordina Taleba. Kanadčan je po soglasni odločitvi sodnikov zmagal in zabeležil 13. zmago, 25-letni Šved pa je doživel prvi poraz (pred tem je zabeležil sedem zmag brez poraza). Dvoboj Američana Abdula Razaka AlHassana in Rusa Omerija Akhmedova je bil izjemno izenačen. Rus je bil boljši v prvem delu, Američan pa v drugem delu dvoboja. Po treh rundah je odločitev padla po deljeni sodniški odločitvi, zmage pa se je veseli Akhmedov, kar je bila zanj 17. zmaga. AlHassan je doživel prvi poraz po sedmih zmagah.

Predčasno se je končal dvoboj med Petrom Sobotto in Benom Saundersom. Sobotta je bil boljši tekmec in je Američana večkrat spravil v težave, sodnik je prekinil dvoboj v 2. rundi, Sobotta pa je dobil dvoboj s tehničnim nokavtom. V oktagon sta nato stopila Švicar Volkan Oezdemir in Latvijec Misha Cirkunov. Dvoboja je bilo konec že po 28 sekundah, saj je po uvodnem napadu Cirkunova Oezdemir zadel tekmeca od strani v glavo in Latvijec je padel na tla, dvoboja je bilo konec, Švicar je slavil s tehničnim nokavtom.

Vse dvoboje vključno z vrhuncem večera, dvobojem med Gustafssonom in Teixeiro, si lahko ogledate na VOYO.

Gustafsson - Teixeira
Gustafsson - Teixeira FOTO:

Pari:
Jack Hermansson - Alex Nicholson - zmaga v 1. rundi s TKO
Oliver Enkamp - Nordine Taleb - zmaga s soglasno sodniško odločitvijo
Abdul Razak AlHassan - Omari Akhmedov - zmaga po deljeni sodniški odločitvi
Peter Sobotta - Ben Saunders - zmaga v 2. rundi s TKO
Volkan Oezdemir - Misha Cirkunov - zmaga v 1. rundi s TKO
Alexander Gustafsson - Glover Teixeira - zmaga v 5. rundi s KO

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.