Borilni športi

UFC na VOYO: V januarju trije spektakli, poslastica dvoboj Miočić – N'Gannou!

Ljubljana, 10. 01. 2018 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
Tadej Vidrih
Komentarji
2

Ljubitelji borilnih veščin boste na začetku tega leta prišli na svoj račun na VOYO. V neposrednem prenosu si boste lahko januarja ogledali kar tri spektakle UFC, na čelu z UFC 220, na katerem se bosta v borbi večera pomerila Stipe Miočić in Francis N'Gannou.

Spoštovani ljubitelji borilnih veščin: zamujene borbe UFC si lahko v posnetku ogledate na VOYO!
Mesec januar bo ljubiteljem borilnih veščin postregel s kopico zanimivih borb, pika na i pa bo zagotovo spopad za naslov prvaka težke kategorije organizacije UFC med Stipejem Miočićem (19 zmag, dva poraza) in Francisom N'Gannoujem (11 zmag, en poraz). Strokovnjaki so omenjeni obračun že označili za največji dvoboj težke kategorije zadnjega desetletja, kar se tiče borb po pravilih MMA (mešane borilne veščine). Američana hrvaških korenin le še zmaga loči od rekorda po številu borb, na katerih je ubranil naslov prvaka, a tokrat ga čaka morda celo najtežja preizkušnja kariere. Kamerunec s francoskim potnim listom slovi po neverjetno močnem udarcu, nase pa je opozoril predvsem z zadnjo zmago, ko je z brutalnim aperkatom nokavtiral slovitega Alistaira Overeema.

Na UFC 220 se bosta sicer za naslov v poltežki kategoriji udarila še Daniel Cormier (19 zmag, en poraz, ena razveljavljena borba) in izzivalec Volkan Oezdemir (15 zmag, en poraz). Američan Cormier je sicer izgubil zadnjo borbo za naslov prvaka proti Jon Jonesu, a je bil slednji pozitiven na dopinškem testu, zaradi česar je šampionski pas ostal v lasti nekdanjega prvaka težke kategorije organizacije Strikeforce. Oezdemir pod okriljem UFC še ne pozna poraza, mesto prvega izzivalca pa si je zagotovil s hitrima zmagama proti Miši Cirkunovu in Jimiju Manuwi. Za obe zmagi skupaj je potreboval vsega minuto in 10 sekund, posnetka obeh borb pa si lahko ogledate na VOYO.

Stipeja Miočića že ob vstopu v novo koledarsko leto 2018 čaka velik izziv.
Stipeja Miočića že ob vstopu v novo koledarsko leto 2018 čaka velik izziv. FOTO: AP
UFC Fight Night: Stephens vs. Choi
Še pred UFC 220, oziroma že na začetku prihodnjega tedna (15.1.), bo ozračje ogrel UFC Fight Night 124, z glavno borbo večera med Jeremyjem Stephensom (26 zmag, 14 porazov) in Doojem Hojem Choijem (14 zmag, dva poraza). Tako Američan kot Južnokorejec sta zelo agresivna borca, ki vseskozi iščeta predčasen zaključek dvoboja, zato so njune borbe zmeraj poslastice. Stephens je v svoji karieri med drugim premagal nekdanjega prvaka UFC bantamske kategorije Renana Baraoa, nekdanjega prvaka lahke kategorije organizacije Strikeforce Gilberta Melendeza in nekdanjega prvaka UFC lahke kategorije Rafaela Dos Anjosa. Choi na drugi strani je prve tri borbe pod okriljem UFC dobil z nokavtom v prvi rundi, v zadnjem obračunu pa je po sodniški odločitvi izgubil proti Cubu Swansonu. Omenjena borba je bila sicer ena izmed najboljših in najbolj napetih v letu 2017.

Na UFC Fight Night 124 bo sicer še kar nekaj zanimivih obračunov, na čelu s spopadom med nekdnajim prvakom UFC poltežke kategorije Vitorjem Belfortom (26 zmag, 13 porazov, ena razveljavljena borba) in Uriahom Hallom (13 zmag, osem porazov). Ob tem se bosta v velterski kategoriji udarila zmagovalec resničnostnega šova The Ultimate Fighter 21, na katerem je nastopil tudi slovenski borec Uroš Jurišič, Kamaru Usman in Norvežan Emil Meek, ter v ženski mušji kategoriji Paige VanZant in Jessica Rose-Clark.

Francis N'Gannou je znan po svoji surovi moči.
Francis N'Gannou je znan po svoji surovi moči. FOTO: AP

Jacare – Brunson 2
Za konec izjemno pestrega meseca se bosta v Charlotteu pomerila še dva izmed najboljših borcev srednje kategorije Ronaldo Souza 'Jacare' (24 zmag, pet porazov, ena razveljavljena borba) in Derek Brunson (18 zmag, pet porazov). Gre za povratni obračun, prvič sta se omenjena borca pomerila pred petimi leti in pol, ko je s tehničnim nokavtom v prvi rundi slavil Jacare. Brunson je odločen, da se tokrat Brazilcu maščuje, dodaten zalet pa mu daje zadnja zmaga, ko je z nokavtom ugnal nekdanjega prvaka poltežke kategorije Lyota Machido. Zmagovalec obračuna bi se lahko zelo približal borbi za naslov prvaka srednje kategorije. Šampionski pas je, potem, ko se je Georges St-Pierre odločil, da ga ne bo branil, sicer trenutno v lasti Roberta Whittakerja, ki se bo na UFC 221 udaril z Lukeom Rockholdom.

Še preden bosta 27.1. v oktagon stopila Jacare in Brunson, bo na sporedu nekaj zanimivih predborb. Izpostaviti velja spopad Ovincea Saint Preuxa (22 zmag, 10 porazov) in Ilira Latifija (19 zmag, pet porazov, ena razveljavljena borba) ter dvoboj med Bobbyjem Greenom (23 zmag, osem porazov, en remi) in Erikom Kochom (15 zmag, pet porazov). Za 'ognjemet' pa bi lahko poskrbela tudi borba med Dennisom Bermudezom (17 zmag, sedem porazov) in Andrejem Filijem (17 zmag, pet porazov).

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

RdečiKarton
10. 01. 2018 08.28
+2
Na voyu zagotovo ne bomo gledali, ker je katastrofalna kvaliteta za današnji čas in še preveč denarja stane za tako slabo kvaliteto. Da o "lag"-u in štekanju sploh ne govorim.
jebalvisvoju
10. 01. 2018 18.21
+1