Borilni športi

UFC 214 na VOYO: Nepredvidljivi Jon Jones - poživila, droge, prometna nesreča ... In želja, da se vrne na vrh

Anaheim, 29. 07. 2017 17.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Jon 'Bones' Jones je v tem trenutku ena najbolj kontroverznih osebnosti v svetu mešanih borilnih veščin. Njegov povratek v oktagon ne bi mogel biti spektakularnejši - v povratnem dvoboju (VOYO v nedeljo ob 4. uri zjutraj) pomeril z osovraženim rivalom Danielom Cormierjem. Tega je Jones januarja 2015 sicer premagal, a tistega, kar si želi ponovno imeti, nima. Šampionskega pasu v poltežki kategoriji, namreč ...

UFC 214: Cormier vs Jones
UFC 214: Cormier vs Jones FOTO:

Po omenjeni zmagi nad Danielom Cormierjem so se začele težave z zakonom. Bilo je vsega - od uživanja prepovedanih drog, kajenja marihuane, prometnih prekrškov in še bi lahko naštevali. V enem od intervjujev je nekdanji šampion v poltežki kategoriji Jon Jones priznal, da ni potrebno uživati t. i. trdih drog, da bi človeka označili za odvisnika. Izgubil je tla pod nogami in bil najtežjo bitko v svojem življenju. Bitko samega s seboj. "V športni karieri sem doživel veliko epskih borb, prejel in zadal ogromno takšnih in drugačnih udarcev, toda najtežjo bitko človek lahko bije le s samim seboj," je med drugim povedal Jones, ki se je pred 30 leti rodil in kasneje odraščal v New Yorku. V družini, "obsedeni" z ameriškim nogometom, saj njegova brata igrata v NFL-u, a sam se je sčasoma odločil za borilni šport, kar se je izkazalo za zadetek v polno.

Bo Jonu "Bonesu" Jonesu uspel veliki "come back"?
Bo Jonu "Bonesu" Jonesu uspel veliki "come back"? FOTO: AP

Pri rosnih 20 letih je postal oče najstarejše od treh hčera Leah, kasneje sta se mu rodili še Carmen Nicole in Olivia Haven, kar ga je dodatno vzpodbudilo, da z borbami začne služiti trdo prigarane dolarje za preživljanje mlade družine. Toda kmalu so se začele prve težave z ropom starejšega para, le nekaj ur pred borbo z "Shogunom" Ruo. Od tedaj ni imel miru; kot je ničkolikokrat poudaril, so ga obdajali demoni, iz čigar primežev se ni in ni mogel izviti. Vodstvo UFC-ja ga je po številnih škandalih suspendiralo, najprej za 12, nato za 24 mesecev. Toda to še ni bilo vse, Jones je do nadaljnjega izgubil možnost boja za tisto, kar ima najraje in mu hkrati pomeni največ - šampionski pas, namreč. Trenutno ga ima v svoji posesti osovraženi rival Daniel Cormier, ki priznava, da mu je do izpolnitve vseh tekmovalnih ciljev ostala le še zmaga nad Jonesom. Medsebojna obračunavanja, sočne žaljivke in kletvice so le del repertoarja pred vnovičnim spektaklom, ki bi lahko postregel s še boljšo borbo kot pred dvema letoma in pol, ko je po soglasni sodniški odločitvi slavil popularni "Bones". 

Jones se je odločen vrniti tja, kamor po njegovih besedah tudi spada - na vrh poltežke kategorije. Ali mu bo to uspelo, si boste lahko v zgodnjih jutranjih urah ogledali v prenosu na VOYO.

UFC 214: Cormier vs Jones
UFC 214: Cormier vs Jones FOTO:
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

pikachujekul
29. 07. 2017 22.04
+1
Vprašanje. Koliko nas je v Sloveniji,, ki spremljamo UFC?
pikachujekul
29. 07. 2017 19.18
+0
Upam na zmago Cormierja. Gremo DC!
P0K3RC4T912
29. 07. 2017 20.51
+4
pikachujekul
29. 07. 2017 21.50
+1
P0K pošteno. Jones je res dober, sam mislim, da če ga DC premaga, se bo končno mal zamislu, a je res blo vredno vsega sranja, ki ga je povzroču. KO si najboljši pri 23 letih, pol pa zaradi zabav in kokaina vse zgubiš. Je res vredno? Da ne govorimo, da je uniču main event za UFC 200 zaradi tablet za penis