Borilni športi

VIDEO: Začnite silvestrski dan 'udarno': na VOYO prihaja borilni spektakel UFC 219, v glavnih vlogah pa Cyborgova in Holmova

Las Vegas, 30. 12. 2017 16.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

V nedeljo, 31. decembra, bo v Las Vegasu potekal dogodek UFC 219. Osrednja pozornost bo namenjena borbi med Cris Cyborg in Holly Holm, ki se bosta pomerili za naslov UFC prvakinje v peresni kategoriji. Aktualna prvakinja Cyborgova bo lovila svojo devetnajsto zmago proti nekdanji prvakinji v bantamski kategoriji. Zanimivo bo tudi pri fantih, kjer se bosta Khabib Nurmagomedov in Edson Bardoza udarila za prvega izzivalca Conorja McGregorja v lahki kategoriji. S prenosom na VOYO začnemo ob 4.00.

Cris Cyborg in Holly Holm se bosta udarili za naslov prvakinje v peresni kategoriji.
Cris Cyborg in Holly Holm se bosta udarili za naslov prvakinje v peresni kategoriji. FOTO: Twitter
Ljubitelji mešanih borilnih veščin (MMA), boste lahko silvestrski dan začeli na najboljši možen način. Na VOYO vam namreč ponujamo ogled borilnega spektakla poimenovanega UFC 219. Če se boste pripravljeni zbuditi ob 4 zjutraj, potem vam zagotovo ne bom žal. V osrednji borbi večera se bosta v Las Vegasu za naslov prvakinje v peresno lahki kategoriji pomerili branilka naslova Cris Cyborg in izzivalka Holly Holm, ki se lahko pohvali kot prva borka, ki je zadala poraz sloviti Rondi Rousey, nekdanji številki 1 UFC-ja. Aktualna prvakinja Cyborgova uživa v izjemni karieri kot borka po pravilih MMA V 20 borbah je namreč zgolj enkrat izgubila in to v svoji prvi borbi, ko jo je premagala Erica Paesa, od takrat naprej pa je šampionka peresne kategorije nerešljiva uganka za vse, ki upajo z njo stopiti v oktagon. Zgolj ena anomalija se še pojavi v sicer impresivnem nizu zmag. Leta 2011 ji niso priznali zmage nad Hiroki Yamanako, saj je bila pozitivna pri jemanju nedovoljenih poživil. A to je sedaj preteklost in 32 letna Američanka brazilskih korenin odločena, da pas še naprej trdno ostane v njenih rokah. "Gledala sem borbo, ko je Holly premagala Rondo in sem bil navdušena nad njeno tehniko, nad borbo, ki jo je prikazala. Takrat sem že vedela, da se bom nekoč pomerila z njo. Holly je dekle, ki je premagalo Rondo. Ronda pa se z mano nikoli ni želela pomeriti. In sedaj, ko premagam Holly, bodo ljudje morda govorili o meni, da sem tisto dekle, ki je premagalo obe," je samozavestno pred borbo pred mediji govorila Cyborgova, katere pravo ime je sicer Cristiane Justino Venancio. 
Pred nami je še ena zanimiva noč v oktagonu, s prenosom UFC 219 na VOYO pričnemo ob 4. uri zjutraj po slovenskem času. Nastavite budilko! Z vami bosta komentatorja Tadej Vidrih Bojan Kosednar.

Holmova po veliki zmagi povsem izgubljena
Holly Holm je kariero v borbah po pravilih MMA začela izjemno in prvih deset borb tudi dobila. Največja zmaga je bila seveda prav v deseti borbi, ko je šokirala svetovno javnost in na dogodku UFC 193 z nokavtom na tla 'položila' prvo zvezdnico športa Rondo Rousey. A ta uspeh jo je nekoliko uspaval, saj naslova v bantamski kategoriji ni uspela ubraniti, saj je že v naslednji borbi izgubila proti Mieshi Tate. Sledila sta še dva zapored poraza in kar naenkrat je izgledalo, kot da je bila njena zmaga nad Rouseyjevo bolj srečna, kot karkoli drugega. Junija letos je vendarle znova uspela zmagati, ko je z nokavtom premagala Bethe Correijo in ima sedaj 11 zmag in tri poraze v svoji karier v MMA. In po tej zmagi je dobila novo priložnost za naslov prvakinje v najmočnejši organizaciji UFC, katere zagotovo ne bo želela izpustiti iz rok. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Kdo bo izzival McGregorja?
Zanimivo pa bo tudi v moški konkurenci. V oktagon bosta namreč stopila Khabib Nurmagomedov, ki v 24ih borbah ne pozna poraza in je prav vse tekmece premagal in Edson Barboza, ki se je po pravilih MMA boril 23-krat in zabeležil 19 zmag in 4 poraze. Borba bo zanimiva za to, ker se bosta borca udarila za naziv prvega izzivalca v lahki kategoriji. Zmagovalec pa lahko za 'nagrado' dobi tudi borbo s slovitim Conorjem McGregorjem, ki je prvak v omenjeni kategoriji. A ker Irec že nekaj časa ni stopil v oktagon pdo okriljem organizacije UFC tudi ni nujno, da se bo izzivalec pomeril z njim, ampak se lahko zmagovalec pomeri tudi s Tonyjem Fergusonom, ki je začasni prvak omenjene kategorije. "Po mojem mnenju je Tony pravki prvak kategorije. Ne obremenjujem se s Conorjem. Ne vem, kdaj se bo vrnil, če se sploh bo kdaj. Ne zanima me on. Prvak je Ferguson in sam si želim borbe z njim. Upam, da dobim priložnost. Če zmagam to borbo, si zaslužim priložnost, da se borim za šampionski pas," je zanimivo na vprašanje ameriških novinarjev odgovoril Barboza. Torej, v Las Vegasu bo zagotovo zanimivo, zato nikar ne zamudite spektakla UFC 219. S prenosom začnemo jutri ob 4.00 na VOYO.

Spored borb UFC 219:
Holly Holm vs. Cris Cyborg

Khabib Nurmagomedov vs Edson Barboza,

Dan Hoker vs Marc Diakiese

Cynthia Calvillo vs Carla Esparza

Carlos Condit vs Neil Magny

UFC 219: Cris Cyborg vs Holly Holm
UFC 219: Cris Cyborg vs Holly Holm FOTO:

 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

RdečiKarton
30. 12. 2017 21.18
+1
Ma centa ne dam za VOYO! Draga storitev, slaba kvaliteta, lag in šteka non stop. Škoda denarja če lahko vse kar ponuja voyo dobim na netu zastonj. Itak že plačujem ponudnika neta...
RdečiKarton
30. 12. 2017 21.18
+1
V najslabšem primeru lahko vedno zjutraj potegnem s Partisa in gledam 4K.