Borilni športi

VIDEO: Energični Eubank z zasluženo zmago nad Abrahamom po očetovih stopinjah

London, 15. 07. 2017 19.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

V londonski Wembley Areni sta se v velikem boksarskem obračunu pomerila sin nekdanjega boksarskega šampiona Chris Eubank mlajši in deset let starejši izzivalec Arthur Abraham, ki pa ni bil kos energičnosti mladega Britanca. Naslov svetovnega prvaka v super srednji kategoriji po verziji IBO je tako ostal v rokah 27-letnika.

Potem ko sta se dan poprej v Wembley Areni v sklopu medijske turneje 'besedno' spopadla Conor McGregor in Floyd Mayweather, pa je sobotni osrednji obračun pripadel Chrisu Eubanku Jr. in Arthurju Abrahamu. Slednja sta se udarila za naslov svetovnega prvaka v super srednji kategoriji po verziji IBO. Branilec naslova, 27-letni Britanec - po besedah očeta, slovitega boksarja in prvaka srednje ter supersrednje kategorije Chrisa Eubanka novi Sugar Ray Leonard – si je pas prislužil po zmagi nad Renoldom Quinlanom, tokrat pa se mu je na pot postavil deset let starejši Nemec armenskih korenin. Slednji je v prvo rundo vstopil energično, vendar pa je Eubank kaj kmalu prevzel vajeti v svoje roke in pokazal, da pasu vendarle ne bo z lahkoto spustil iz rok. V začetku je tako zadal nasprotniku več nevarnih udarcev in se spretno izogibal Abrahamovim močnim poskusom. Mladi Britanec je s samozavestjo prevzel kontrolo nad ringom in z zanosom napadal nemškega boksarja, ki mu ni preostalo drugega kot da se brani.

Chris Eubank jr. in Arthur Abraham
Chris Eubank jr. in Arthur Abraham FOTO: AP
Po mirnem začetku se je borba proti koncu tretje runde razživela, s čimer sta si borca zaslužila glasen aplavz. V nadaljevanju se je Eubank lotil nasprotnika z močnimi in natančnimi uppercuti, zaradi česar je imel Abraham kar nekaj težav. Slednji se je izkazal za trdoživega nasprotnika, saj je sprejemal težke udarce in se odzval, kadar se je le pokazala priložnost. Britanski borec je nadaljeval z živahno predstavo v ringu in se spretno gibal okrog nasprotnika, ki je pokazal svojo veliko nemoč. Kljub temu pa ga ni bilo mogoče odpisati, čeprav so bili njegovi poskusi napram Eubankovim okorni in počasni. V enajsti rundi mu je uspelo nevarneje napasti, vendar pa se je pravočasno odzval tudi sedemindvajsetletnik. V dvanajsti rundi si je mladi Eubank dokončno zagotovil gladko zmago in tako zadržal pas super srednje kategorije po verziji IBO v svojih rokah. 
Chris Eubank jr
Chris Eubank jr FOTO: AP

Večer v znamenju dvobojev vse do dvanajste runde

Prvi obračun večera je pripadel Kidu Galahadu, ki je prevladoval v ringu, zaradi česar mu je bil Mehičan Jose Cayetano le s težavo kos. Borba se je tako zaključila z zmago Angleža po tehničnem nokavtu, s čimer si je Galahad v prislužil interkontinentalni naslov v peresno lahki kategoriji po verziji IBF. 

Drugi dvoboj večera je postregel z izjemnim preobratom, po primatu Britanca Robbiea Davisa Jr. se je v dvanajsti rundi vendarle dokazal trdoživi Michal Syrowatka, ki si je s tem prislužil celinski naslov v super lahki kategoriji po verziji WBA. To je prvi poraz Davisa pred domačim občinstvom. 

V tretjem obračunu sta se spopadla Martin J Ward in Anthony Cacace, gledalci pa so lahko v dvanajstih rundah spremljali dokaj izenačen obračun, ki ni bil po godu publiki. Po sodniški odločitvi je tako pas ostal v lasti Britanca Warda, medtem ko si je Cacace po petnajstih borbah prislužil prvi poraz. 

Za naslov svetovnega prvaka v peresno lahki kategoriji po verziji IBF sta se v četrtem dvoboju večera spopadla Lee Selby in Jonathan Victor Barros, po dvanajstih rundah pa je pas pripadel Valižanu, ki je tako uspel ohraniti bleščečo lovoriko v svoji lasti. 

Spored borb v prenosu na VOYO:
Borba za interkontinentalni naslov v peresno lahki kategoriji po verziji IBF:  
Kid Galahad (VB) vs. Jose Cayetano (MEH): zmaga po tehničnem nokavtu

Borba za celinski naslov v super lahki kategoriji po verziji WBA:
Robbie Davis jr. (VB) vs. Michal Syrowatka (POL): zmaga v dvanajsti rundi

Borba za naslov britanske boksarske zveze in Commonwealtha v super peresno lahki kategoriji: 
Martin J Ward (VB) vs. Anthony Cacace (VB): zmaga po soglasni sodniški odločitvi

Borba za naslov svetovnega prvaka v peresno lahki kategoriji po verziji IBF:
Lee Selby (VB) vs. Jonathan Victor Barros (ARG): zmaga v dvanajsti rundi po sodniški odločitvi

Borba za naslov svetovnega prvaka v super srednji kategoriji po verziji IBO:
Chris Eubank Jr. (VB) vs. Arthur Abraham (ARM): točkovna zmaga po dvanajstih rundah

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

snajpag
16. 07. 2017 22.08
+1
10 let razlike, neverjetna hitrost, ampak kaj, ko fant nima niti T od težke roke... Trenutno še daleč od Alvareza ali Golovkina. Bi pa bila zanimiva revanša s Saundersom.
lopata73
16. 07. 2017 08.54
-1