Borilni športi

FOTO in VIDEO: Oglejte si veliko vrnitev zvezdnika UFC, vročekrvno slavje Dillashawa in poraz nedotakljive Joanne

New York, 04. 11. 2017 23.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Borilni spektakel UFC 217 je navdušil z izjemnimi borbami, piko na i pa je postavil Georges St-Pierre, ki je z davljenjem v tretji rundi ugnal Michaela Bispinga in osvojil šampionski pas srednje kategorije.

Več videovsebin
  • TJ Dillashaw do spektakularne zmage proti Codyju Garbrandtu
    01:15
    TJ Dillashaw do spektakularne zmage proti Codyju Garbrandtu
  • Rose Namajunas po nokavtu do zmage nad Joanno Jedrzejcyk
    01:20
    Rose Namajunas po nokavtu do zmage nad Joanno Jedrzejcyk
  • Zmagoslavna vrnitev Georgesa St-Pierra
    01:27
    Zmagoslavna vrnitev Georgesa St-Pierra

UFC 217 se bo z odličnimi borbami za zmeraj zapisal v zgodovino mešanih borilnih veščin. V slovitem Madison Square Gardenu je najboljša MMA organizacija na svetu v vseh treh borbah za šampionski pas dobila nove prvake. Izjemen večer v New Yorku je na najlepši možen način zaokrožil Georges St-Pierre. Kanadčan, ki se je v sloviti oktagon vrnil po štirih letih premora, je v borbi za naslov prvaka srednje kategorije ugnal Britanca Michaela Bispinga.

Prva runda je pripadla GSP-ju, v drugi pa je pobudo prevzel branilec naslova in izzivalca nekajkrat spravil v težave. Ko je že vse kazalo, da bo Bisping začel prevladovati, pa ga je v tretji rundi St-Pierre presenetil z odlično odmerjenim levim krošejem, ga poslal na tla in poskušal delo zaključiti z udarci.

To mu ni uspelo in odločil se je za davljenje izza hrbta (RNC). Trdoživi Bisping ni 'tapkal' in je izgubil zavest, šampionski pas pa je pripadel Kanadčanu. "To je uresničitev mojih sanj. Hvala vsem, hvala Michaelu, zmeraj sem ga cenil. Je pravi borec, je vztrajen, trdo gara in je odločen. To je najtrša borba v moji karieri. Za nič na svetu je ne bi rad ponovil," je, kot zmeraj, zelo spoštljivo po veliki zmagi dejal St-Pierre, ki je namignil, da bi se utegnil vrniti v veltersko kategorijo. V slednji sicer vlada Tyrone Woodley.

Georges St-Pierre je z davljenjem prišel do velike zmage.
Georges St-Pierre je z davljenjem prišel do velike zmage. FOTO: AP

V predzadnji borbi večera je, v vročem spopadu dveh nekdanjih moštvenih kolegov v ekipi Alpha Male, daljšo potegnil TJ Dilllashaw. Borba se za izzivalca sicer ni začela najbolje, saj ga je ob koncu prve runde Cody Garbrandt odlično zadel z desnim krošejem, ga poslal na tla, Dillashawa pa je rešila sirena, ki označuje konec runde.

V drugi se je slika v oktagonu povsem spremenila. Dillashaw je branilca naslova odlično zadel z brco v glavo ter nato še z desnim krošejem in Garbrandta poslal na tla, kjer je delo zaključil. S tem je rivalu zadal prvi poraz v karieri, sam pa je drugič postal svetovni prvak UFC v bantamski kategoriji. "V moji glavi nikoli nisem izgubil tega pasu, zmeraj je bil v moji lasti. Sedaj se bom spopadel z Demetriusom Johnsonom, da dokažem, kdo je pravi šampion. Da je njegov rekord (po številu ubranjenih naslovov prvaka, op. a.) le farsa," je bil po borbi odločen Dillashaw, ki je torej na borbo izzval prvaka mušje kategorije 'Mighty Mousa' Johnsona.

TJ Dillashaw (levo) je na spektakularen način ugnal Codyja Garbrandta.
TJ Dillashaw (levo) je na spektakularen način ugnal Codyja Garbrandta. FOTO: AP

Za največje presenečenje večera, senzacijo, je poskrbela Rose Namajunas. Američanka se je za naslov svetovne prvakinje v slamnati kategoriji udarila z, do te borbe, nedotakljivo Joanno Jendrzejczyk. Izzivalka je doslej nepremagano šampionko že v samem začetku borbe z levim krošejem poslala na tla, nato pred koncem prve runde 'vajo' še enkrat ponovila in nato delo zaključila z udarci na tleh, zaradi katerih je Joanna celo borbo predala.

"Enostavno ne dojemam, kaj se dogaja. Zdi se mi, da sem v filmu. Šampionski pas je le bonus, najpomembneje je, da se imamo radi, da si izkazujemo ljubezen in smo dobri ljudje," je bila po največji zmagi v karieri skromna Rose Namajunas.

Posnetek vseh borb spektakularnega UFC 217 si lahko ogledate na VOYO.

UFC 217, rezultati:

Michael Bisping (VB) – Georges St-Pierre (Kan), za naslov svetovnega prvaka v srednji kategoriji
Zmaga St-Pierra z davljenjem v tretji rundi.

Cody Garbrandt (ZDA) – TJ Dillashaw (ZDA), za naslov svetovnega prvaka v bantamski kategoriji
Zmaga Dillashawa z nokavtom v drugi rundi.

Joanna Jedrzejcyk (Pol) – Rose Namajunas (ZDA), za naslov prvakinje v slamnati kategoriji
Zmaga Rose Namajunas z nokavtom v prvi rundi.

Jorge Masvidal (ZDA) – Stephen Thompson (ZDA), velterska kategorija
Zmaga Thompsona po soglasni sodniški odločitvi (30:26, 30:27, 30:27).

Johny Hendricks (ZDA) – Paulo Costa (Bra), srednja kategorija
Zmaga Coste s tehničnim nokavtom v drugi rundi.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Maxx365
06. 11. 2017 08.17
najbolj sem zadovoljen, ko nekdo sesuje enga arogantnega in prepotentnega osebka, kot je bila pred borbo ta "nedotakljiva" Joanna
spletni_nepridiprav
05. 11. 2017 13.46
-24
sosedov rotvajler je razrtgal mimoidočega pitbula kva je blo zanimivo za gledat hehehehe obožujem pasje nasilje še več kot človeško nasilje
stromar96
05. 11. 2017 08.34
+1
kdaj bo na voyu??