Borilni športi

VIDEO: Jurišič pred pomembno borbo v ZDA: Želim pritegniti pozornost UFC

Ljubljana, 15. 02. 2018 17.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Tadej Vidrih
Komentarji
0

Najboljšega slovenskega borca po pravilih MMA (mešane borilne veščine) Uroša Jurišiča na Titan FC 48 čaka osma profesionalna borba. Njegov tekmec bo Michael Cora, 25-letni Ljubljančan pa želi z dobro predstavo pritegniti pozornost najboljših organizacij.

Uroš Jurišič se v sloviti telovadnici American Top Team na Floridi pripravlja na svojo naslednjo, ki bo ta konec tedna v Fort Lauderdaleu. Na prireditvi Titan FC 48 ga čaka Michael Cora, ki je doslej v karieri zbral štiri zmage in tri poraze. Jurišič je doslej vseh sedem borb dobil. Nazadnje je slavil prav pod okriljem organizacije Titan, ko je s spektakularnim nokavtom v prvi rundi ugnal DeMarcua Kempa. Podobnega zaključka se nadeja tudi tokrat. "Borbo želim končati na spektakularen način, a si ne želim za vsako ceno iskati nokavta. Če si preveč želiš nokavta, si ponavadi ti tisti, ki je nokavtiran," nam je zaupal, ko smo ga obiskali pred njegovim odhodom v ZDA.

Jurišič bo sicer kar tri mesece treniral v ATT-ju, kjer svoje znanje brusijo tudi zvezdniki MMA športa kot so Tyrone Woodley (prvak UFC velterske kategorije), Renan Barao (nekdanji prvak UFC bantamske kategorije), Junior Dos Santos (prvak UFC težke kategorije), Joanna Jedrzejczyk (nekdanja prvakinja UFC slamnate kategorije), Colby Covington, Dustin Poirier in še bi lahko naštevali. "Imel sem nekaj težav s tem, da sem si uredil prihod v American Top Team, zato sem razmišljal tudi o drugim možnostih. A bolj kot sem razmišljal, bolj mi je postajalo jasno, da boljših pogojev kot tam, ni. Trenerji so najboljši, tudi borcev, s katerimi lahko spariraš vsak dan, nikjer ne najdeš toliko na enem kupu. Edino, kar bi lahko bilo bolje je, da ostanem tam za dalj časa. Dlje kot tri mesece. Da se popolnoma vklopiš v ekipo, da te vzamejo za svojega. Tudi zdaj dobim dva trenerja, ki skrbita samo zame, je pa nedvomno bolje, če tam ostaneš dlje časa," je prepričan Jurišič, ki trenutno na Floridi uspešno zbija kilograme za sobotno borbo v velterski kategoriji, za katero je meja nekaj več kot 77 kilogramov. Ljubljančan, trenutno sicer sedmi na lestvici velterske kategorije organizacije Titan FC, si želi z dobro predstavo zagotoviti borbo za naslov prvaka v omenjeni kategoriji. Šampionski pas je sicer trenutno v lasti Jasona Jacksona. Slednji je, zanimivo, tako kot Jurišič nastopil v 21. sezoni resničnostnega šova The Ultimate Fighter.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.