Borilni športi

VIDEO: Lahko Stephens in Choi oddata zgodnjo kandidaturo za borbo leta?

St. Louis, 13. 01. 2018 15.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V noči na ponedeljek bo v St. Louisu na sporedu prvi UFC dogodek tega leta, UFC Fight Night 124, ki si ga boste lahko ogledali tudi na VOYO. V borbi večera se bosta v peresnolahki kategoriji udarila Jeremy Stephens in Doo Ho Choi.

Borbe Jeremyja Stephensa (26 zmag, 14 porazov) in Dooja Hoja Choija (14 zmag, 2 poraza) so zmeraj poslastica za ljubitelje borilnih veščin. Američan in Južnokorejec sta namreč zelo agresivna borca in vseskozi iščeta predčasen zaključek, zato strokovnjaki ocenjujejo, da bi lahko bila to ena izmed najbolj spektakularnih borb tega leta.

Stephens je prepričan, da bo s pridobljenimi izkušnjami 'korejskega super dečka' spravil na kolena.
Stephens je prepričan, da bo s pridobljenimi izkušnjami 'korejskega super dečka' spravil na kolena. FOTO: AP
Vrnil se bom nazaj v igro za naslov prvaka. V osrčju nevihte se najbolje znajdem. Jeremy Stephens

Ne verjamete? Poglejte si zadnjo borbo Choija proti Cubu Swansonu. Slednjega je sicer 26-letni korejski 'super deček' izgubil, a ob tem pridobil veliko število privržencev. Tokrat je odločen, da bo po koncu borbe sodnik v zrak dvignil njegovo roko. "Vseskozi razmišljam o svoji zadnji borbi proti Swansonu. Ne bom dejal, da obžalujem, kako se je končalo, a moral bi se bolje pripraviti," pravi Choi, ki napake proti Stephensu ne bo ponovil: "V organizaciji UFC je že zelo dolgo in je izjemno trdoživ borec. Vsakemu v UFC je zelo težko, ko se pomeri z njim. Ko ga bodo moji členki zadeli v obraz, se bo odločil, da uporabi svojo rokoborbo."

A svoje načrte ima tudi Stephens. Izkušeni Američan, ki je član organizacije UFC že več kot 10 let, je v svoji karieri na kolena med drugimi spravil Darrena Elkinsa, Dennisa Bermudeza, Renana Baraoa in v zadnji borbi tudi Gilberta Melendeza, želi v svoj spisek odmevnih zmag dodati še skalp Dooja Hoja Choija. "Vrnil se bom nazaj v igro za naslov prvaka. V osrčju nevihte se najbolje znajdem. Najboljši sem v ustvarjanju kaosa. Stvar, ki jo je potrebno pri meni izpostaviti, je, da sem se zmeraj, ne glede na to, če sem zmagal ali izgubil, sem se naslednji vrnil kot izboljšana verzija. Sem kot Terminator. Vedno se vračam z več orožja, izkušenejši in te izkušnje uporabim v svojo prid. Če se v tem športu ne razvijaš vseskozi, si praktično mrtev," se je pred obračunom s Choijem slikovito opisal Stephens.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Prenos borb si lahko v ponedeljek, 15. januarja ob 4.00 ogledate tudi na VOYO.

Na UFC Fight Night bo sicer zadnjič v svoji bogati karieri nastopil Vitor Belfort. Brazilec, nekoč prvak UFC v poltežki kategoriji, se bo udaril z nevarnim Uriahom Hallom.

UFC Fight Night 124, seznam borb:

Jeremy Stephens (ZDA) – Doo Ho Choi (JKr) – peresnolahka kategorija
Uriah Hall (Jam) – Vitor Belfort (Bra) – srednja kategorija

Paige VanZant (ZDA) – Jessica-Rose Clark (Avs) – ženska mušja kategorija
Kamaru Usman (Nig) – Emil Meek (Nor) – velterska kategorija

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

komarec
13. 01. 2018 16.16
-3
S tem, da se to imenuje šport se ne strinjam. Kjer se lahko pojavi kri zaradi povzročitve poškodbe nasprotnika je vse prej kot šport.
glava2
14. 01. 2018 09.55