Borilni športi

Vitalij Kličko več kot mesec dni po boksarskem spektaklu priznal: Za poraz krivim sebe

Kijev, 08. 06. 2017 18.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Čeprav je ob velikega obračuna na Wembleyju minil že dober mesec dni, se Vitalij Kličko še vedno počuti krivega za bratov poraz v ringu. Kot je pred kratkim priznal, je bil prav on tisti, čigar napačen nasvet je vplival na razplet.

Nekdaj uspešni boksar je danes župan Kijeva.
Nekdaj uspešni boksar je danes župan Kijeva. FOTO: AP

Aprilski obračun med 'izkušenim boksarskim mačkom' Vladimirjem Kličkom in Anthonyjem Joshuo, se je končal v prid Britanca, ki je poskrbel za veliko slavje pred domačimi navijači. Ukrajinec je sicer v šesti rundi mladeniča spravil na tla, slednji pa je v enajsti rundi poskrbel za izjemen povratek in z močnimi udarci pokosil slovitega Klička. Slednji se je v veliki meri zanesel tudi na nasvete brata Vitalija Klička, ki ga je spodbujal iz kota. "Takoj po borbi sva bila bolj redkobesedna. Vendar pa ni bilo potrebno veliko govoriti, dovolj je bilo le, da sva se pogledala v oči. Šele v slačilnici sem se mu zahvalil za enega najboljših borb v njegovem življenju. Vem kako pomemben je bila dvoboj zanj, vendar se ni razpletlo kot bi si želeli. V težki kategoriji je lahko usoden prav vsak udarec. Za poraz tako krivim sebe oz. Nosim delež krivde. Ko je Vladimir skoraj opravil z Joshuo sem mu dal napačen nasvet. Bil sem prepričan, da Joshua s svojimi ogromnimi mišicami ne bo zdržal, zato sem svetoval bratu naj ne hiti. Upal sem, da bo po sedmi, osmi rundi konec. Sedaj mislim, da je bila to velika napaka. Moral bi zaključiti bolj zgodaj," je svoje obžalovanje z novinarji delil Vitalij Kličko, ki brata v povezavi s povratnim obračunom ne bo obsojal.

"Takoj po borbi sva bila bolj redkobesedna," je priznal Vitalij.
"Takoj po borbi sva bila bolj redkobesedna," je priznal Vitalij. FOTO: AP

Prepričan je namreč, da je Vladimir v življenju dosegel že vse, zato se mu ni več potrebno dokazovati: "Ne poznam nobenega drugega boksarja, ki bi zbral tolikšno število naslovov in jih tudi ubranil ter tako dominiral boksu kar desetletje. Ni se mu potrebno več dokazovati, kljub temu pa ga bom podprl, ne glede na to, kako se bo odločil."

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.