Borilni športi

VIDEO: Ward s (pol)legalnimi udarci ustavil Kovaljeva in ubranil šampionske pasove

Las Vegas, 18. 06. 2017 02.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
M.J./T.V./M.V.
Komentarji
3

Američan Andre Ward je v Las Vegasu s tehničnim nokavtom v osmi rundi še drugič zapored ugnal Sergeja Kovaljeva in ubranil naslov svetovnega prvaka poltežke kategorije po različicah WBA, WBO in IBF. Za Rusa so bili usodni udarci, ki so bili morda celo pod pasom. V priloženem videu kratki vrhunci, vse borbe pa si lahko ogledate na VOYO.

Občinstvo sta pred glavnim dvobojem tako ogrela kot osupnila neverjetni Kubanec Guillermo Rigondeaux in do tega dvoboja neporaženi Mehičan Moises Flores. Kubanec je dvoboj proti precej višjemu Mehičanu kontroliral od samega začetka in nekajkrat pokazal močno levico. Ob samem koncu prve runde pa je prišlo do kontroverzne situacije, v kateri sta borca hkrati udarila sekundo po zvoncu, Flores je zgrešil, Rigondeaux pa je zadel. Mehičan se je zgrudil na tla in obležal. Nastala je zmeda, ki so jo poskušali rešiti glavni sodnik, člani komisije in televizijska ekipa s počasnim posnetkom. Na koncu se je glavni sodnik Vic Drakulich odločil, da je šlo za legalen udarec in z vprašljivim nokavtom je slavil Guillermo Rigondeaux in vknjižil še 18 zmago v karieri.

Ward do velike zmage v povratnem dvoboju

Andre Ward
Andre Ward FOTO: AP

Kljub temu, da je Sergej Kovaljev pred dvobojem privržencem obljubil, da bo Andreju Wardu končal kariero z brutalnim knockoutom, je "Krusher" imel precej večje težave z Američanom, ki je bil tokrat bolj mobilen kot v prvo. V prvi rundi je bolje začel Ward, ki je bil precizen z levim koršejem, medtem ko je Kovaljev na vsak način iskal nokavt udarec. V drugi rundi se je Kovalev vrnil k svojemu glavnemu orožju - levemu direktu in začel beležiti večji uspeh. Ward se je ob koncu runde znašel v težavah, vendar jih je znova uspešno prebrodil. V nadaljevanju sta bila s kombinacijami uspešna oba. Ward je presenetljivo obvaldoval distanco, medtem ko je Kovaljev dobro napadal tudi Wardovo telo. Pred osmo rundo je bil rezultat praktično izenačen, a zdelo se je kot da Kovalev počasi izgublja moč, saj je Ward nekajkrat uspešno zadel Kovaljeva na pas (ali pod njim). V osmi rundi je Ward z desnico dobro zamajal Rusa in takoj sledil z napadi v telo. Tudi tokrat so bili udarci na meji regularnosti, vendar se sodnik Tony Weeks ni odzval na pritožbe ruskega borca. Ward je napad stopnjeval in po tem, ko je Kovaljev prejel nekaj polregularnih udarcev v telo, je sodnik interveniral in dvoboj zaustavil v korist Američana. 

Andre Ward je tako vpisal še eno veliko zmago in si zagotovil vrh skupne lestvice (pound for pound) kot trenutno najboljši boksar na svetu.

V priloženem videu so kratki vrhunci glavne borbe večera, vse dvoboje pa si lahko v celoti ogledate na VOYO.

Seznam borb v Las Vegasu:
1.  LUIS ARIAS (ZDA) v ARIF MAGOMEDOV (RUS) 
17-0, 8 KO 18-1, 11 KO

2. DMITRIJ BIVOL (RUS) v CEDRIC AGNEW (ZDA)
10-0, 8 KO 29-2, 15 KO

3. GUILLERMO RIGONDEAUX (KUB) v MOISES FLORES (MEH)
17-0, 11 KO 25-0, 17 KO

4. ANDRE WARD (ZDA) v SERGEJ KOVALJEV (RUS)
31-0, 15 KO 30-1-1, 26 KO

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Madrigal2
18. 06. 2017 15.15
+4
uh kakšni vrhunci, reklama 3x daljša. vsa čast za trud. odlični ste.
united666
18. 06. 2017 11.27
+7
vse dvoboje vidite na youtubu.....lastniki 24 ur naj pa sami voyo gledajo
CestniKolesar370Wattov
19. 06. 2017 09.52