Borilni športi

VIDEO: Joshua s tehničnim nokavtom v 10. rundi ugnal trdoživega Takama

Cardiff, 28. 10. 2017 11.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
A.V./G.J.
Komentarji
6

Čeprav so mnogi predvidevali že pred samim dvobojem med ljubljencem domačega občinstva Anthonyem Joshuo in izzivalcem, Francozom Carlosom Takamo, da bo aktualni prvak v težki kategoriji po različicah IBF in WBA že po nekaj uvodnih rundah opravil s tokratnim nasprotnikom, pa je slednji presenetil s fanatično nepopustljivostjo kljub poškodbam na obeh očesih. V 10. rundi pa je Takam po tehničnem nokavtu le moral priznati premoč 28-letnemu Britancu.

Anthony Joshua, ki je pred dvobojem s Carlosom Takamo veljal za izrazitega favorita, je za 20. zmago v karieri in hkrati nadaljevanje niza neporaženosti potreboval skoraj 10 rund, saj bil odpor Francoza izjemen, čeprav je že sredi obračuna v Cardiffu prejel močne udarce najprej v desno (odprta arkada) in nato še v levo oko (prav tako odprta arkada).

Vsi so želeli videti Takama na tleh, toda moj tokratni tekmec se je odlično boril in ostal na nogah, kar je dokaz o njegovi kakovosti in nepopustljivosti. Vsakega nasprotnika zelo spoštujem, tudi Francoza sem, čeprav so ga praktično vsi že krepko pred začetkom dvoboja povsem odpisali. Toda Carlos je dokazal pravo moč, želim mu vse najboljše v nadaljevanju kariere Anthony Joshua


Silovite izmenjave udarcev so švigale z obeh strani, višji in 8 let mlajši Britanec, sicer aktualni prvak težke kategorije po različicah IBF in WBA, je skušal izkušenega francoskega borca prisiliti v kapitulacijo že po uvodnih treh rundah, a taktika, s katero je premagoval predhodne tekmece, tokrat ni obrodila sadov. Takam je predvsem v sedmi in osmi rundi Joshui podelil nekaj lepih kombinacij udarcev, kar je privedlo celo do razmišljanja o morebitnem presenečenju, toda kmalu za tem je Britanec vrnil z enako ali še močnejšo mero za končno slavje po, kot že rečeno, tehničnem nokavtu v 10. rundi. Kljub negodovanju številčnega občinstva glavni sodnik ni dovolil nadaljevanja dvoboja.

Anthony Joshua je potreboval 10. rund za nadaljevanje neverjetnega niza neporaženosti. V boksarskem spektaklu v Cardiffu je s tehničnim nokavtom ugnal trdoživega Francoza Carlosa Takama.
Anthony Joshua je potreboval 10. rund za nadaljevanje neverjetnega niza neporaženosti. V boksarskem spektaklu v Cardiffu je s tehničnim nokavtom ugnal trdoživega Francoza Carlosa Takama. FOTO: AP

"Vsi so želeli videti Takama na tleh, toda moj tokratni tekmec se je odlično boril in ostal na nogah, kar je dokaz o njegovi kakovosti in nepopustljivosti. Vsakega nasprotnika zelo spoštujem, tudi Francoza sem, čeprav so ga praktično vsi že krepko pred začetkom dvoboja povsem odpisali. Toda Carlos je dokazal pravo moč, želim mu vse najboljše v nadaljevanju kariere," je le nekaj trenutkov po svoji 20. zmagi v karieri dejal Anthony Joshua.

Surov ženski obračun pripadel Taylorjevi

Odlično uverturo v težko pričakovani spektakel večera smo spremljali v edinem ženskem dvoboju za naslov prvakinje v lahki kategoriji po različici WBA. Katie Taylor je bila pravo bitko z Anahi Sanchez, ki se kljub prejetim brutalnim udarcem v uvodnih treh rundah ni predala. Ravno nasprotno, iz runde v rudno je postajala močnejša, samozavestnejša, podelila je nasprotnici nekaj močnih udarcev, a kaj, ko so sodniki s skupnim izidom z 99:90 odločili v korist Taylorjeve. To je bila sedma zmaga za Katie Taylor v njeni karieri ter obenem odličen obet pred nadaljevanje zelo zanimive kariere.

Ostali obračuni prav tako odločeni po soglasni sodniški odločitvi

V obračunih med Frankom Buglionijem in Craigom Richardsom, Kalom Yafaijem in Shojem Ishido ter Dillianom Whyteom in Robertom Heleniusom smo prav tako videli soglasno sodniško odločitev za zmago v korist Whytea, Yafaija in Buglionija.


Izidi:
Težka kategorija, za naslov prvaka IBF in WBA Super:
Anthony Joshua vs Carlos Takam (zmaga Joshue po tehničnem nokavtu v 10. rundi)

Težka kategorija, za naslov prvaka WBC Silver:
Dillian Whyte vs Robert Helenius (zmaga Whytea po soglasni sodniški odločitvi)

Lahka kategorija (Ž), za naslov prvakinje WBA:
Anahi Sanchez vs Katie Taylor (zmaga Taylorjeve po soglasni sodniški odločitvi)

Supermušja kategorija, za naslov prvaka WBA
Kal Yafai vs Sho Ishida (zmaga Yafaia po soglasni sodniški odločitvi)

Poltežka kategorija, za naslov britanskega prvaka:
Frank Buglioni vs Craig Richards (zmaga Buglionija po soglasni sodniški odločitvi)

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

CR7bognogometa
29. 10. 2017 12.51
Nokavt?????????smrdi, smrdi
Borec21
29. 10. 2017 14.09
juvefor
29. 10. 2017 09.42
+0
Neumno prekinjeno s strani sodnika. clovek je dodge-al udarce, ko se je obeso na njega. verjetno res ne bi vec dolgo zdrzal, ampak prekinit na tak nacin je blo neumno.
stiing
29. 10. 2017 11.30
+1
Prav mas, Josko bi na konc bil boljsi po tockah ampak s samo predstavo me pa ni preprical ..tko, da k bo kak bolj zaj.... borec bo kr hudo za jozkota ..
marston
29. 10. 2017 05.53
+1
JbmTiMt
28. 10. 2017 23.14
+1
kje je prenos