Borilni športi

Whyte okrcal Joshuo: Ne spodobi se, da Furyju ponudiš 15 milijonov, meni pa zgolj štiri

New York, 10. 04. 2019 15.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Boksarske strasti se, po zmešnjavi izpred mesecev, ko so odločitve visele v zraku, še niso povsem umirile. Nekaj časa se je tako šušljalo, da se bo britanski boksarski junak Anthony Joshua pomeril tudi z Dillianom Whyteom, vendar pa je slednji v nedavnem intervjuju zagotovil, da je ponudbo šampiona brez pomislekov zavrnil. Razlog: borno plačilo.

Kar nekaj časa ni bilo povsem jasno, kdo se bo kot naslednji pomeril z britanskim boksarskim šampionom Anthonyjem Joshuo, omenjalo se je Deontayja Wilderja, Tysona Furyja, pa tudi Diliana Whytea. Dogovori s slednjim so padli v vodo že v začetku leta, kot je pojasnil borec jamajških korenin, pa se razlog skriva predvsem v denarju. Joshua je namreč v žep želel pospraviti levji delež denarja, njemu pa namenil le nekaj ’drobiža’.

Whyte: "Seveda verjamem, da lahko postanem absolutni šampion. Vse je mogoče. Prepričan sem, da lahko porazim Joshuo."
Whyte: "Seveda verjamem, da lahko postanem absolutni šampion. Vse je mogoče. Prepričan sem, da lahko porazim Joshuo." FOTO: AP

"Ljudje morajo razumeti, da je zame zajeten kup denarja nekaj drugega kot zanje. To sta dve povsem različni stvari. Sem eden izmed najboljših boksarjev na zemeljski obli. Resnično se ne spodobi, da Furyju ponudiš 15 milijonov angleških funtov, meni pa zgolj štiri," je potarnal Whyte, ki se nikakor ni strinjal s predlogom, ki je prispel z Otoka.

"Naša ponudba za Joshuo je bila več kot velikodušna. Dobil bi več kot 50 milijonov dolarjev. Vse ostalo bi seveda potem razdelili med oba, a velik delež smo mu bili pripravljeni odšteti že v naprej," je pojasnil Whyte, ki še naprej goji željo, da bi nekoč v ringu zaplesal z Britancem, vendar zagotavlja, da želi imeti pri določanju pogojev tudi sam pravico do besede: "Razlika med mano in njim je v tem, da je on sam prosil za teh 50 milijonov, sedaj pa to zanika. Jaz nisem prosil za nič. Želijo se boriti z menoj iz nekega razloga. Če želijo ’poslovati’ z menoj, morajo biti pogoji jasno določeni."

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

sportnik17
10. 04. 2019 17.40
+24
Zalostno je, da clanke pisejo novinarji ki o doticnem sportu nimajo pojma. Joshua je v profesionalno karieri ze premagal Whyta (KO), medtem ko mu je Whyte med amaterji zadal edini poraz.
AnthonyfJoshua
10. 04. 2019 19.41
+8