Borilni športi

Wilder prepričan v obračun z Joshuo: Najin spopad je neizogiben. Kralj bo samo en

Montgomery, 19. 04. 2019 13.19 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ameriški boksar Deontay Wilder je dejal, da njegov naslednji obračun ne bo proti aktualnemu vladarju težke kategorije Anthonyju Joshui, a da bo do tega spopada zagotovo prišlo. "Obračun z Joshuo je neizogiben," je prepričan Wilder, ki se je nazadnje z remijem razšel s kontroverznim Britancem Tysonom Furyjem.

Wilder obljublja, da bo boksarska poslastica z Joshuo prišla kmalu.
Wilder obljublja, da bo boksarska poslastica z Joshuo prišla kmalu. FOTO: AP

Potem ko je newyorška športna komisija zaradi pozitivnega dopinškega testa odvzela licenco Jarrellu Millerju, so v medijih hitro zaokrožila imena morebitnih nasprotnikov Anthonjya Joshue, ki ga 1. junija v Madison Square Gardenu čaka prvi spopad na ameriških tleh. Med imeni, ki so se pojavila, so bili najpogosteje omenjeni Dillian Whyte, Joe Joyce, Manuel Charr in Adam Kownacki. Iz tabora AJ so sicer sporočili, da bodo ime nasprotnika razkrili in potrdili v začetku prihodnjega tedna, skoraj zagotovo pa bo – glede na kraj spopada – šlo za ameriškega boksarja. Spomnimo, to bo sploh prvi obračun za Joshuo v Združenih državah Amerike.

Kot možnega kandidata pa se ni omenjalo Deontaya Wilderja, boksarja, ki si ga mnogi želijo videti kot naslednjega nasprotnika aktualnega vladarja težke kategorije. Najbrž tudi zato, ker Wilderja 18. maja čaka borba za ubranitev šampionskega pasu po različici WBC z rojakom Dominicom Breazealeom.

Čeprav se z Joshuo to poletje ne bo spopadel (dogovor je padel v vodo že pred časom, ko se oba tabora nista uspela dogovoriti za finančne podrobnosti), pa, kot je priznal sam, pravi, da bo do obračuna z Britancem prišlo kmalu. "Verjemite mi, ta dvoboj se bo zgodil," je v pogovoru za SkySports iz Alabame sporočil Wilder. "Zelo kmalu bo prišel ta dan, ko bo obstal le eden," je bil jasen samozavestni Američan. "Težka kategorija pripada meni in to zdaj vem že dolgo časa. A nisem zadovoljen s tem, kar mi je uspelo do sedaj (40 zmag, od tega 39 nokavtov)," je jasen Wilder, ki si želi uspehom dodati tudi skalp Anthonyja Joshue. "Želim si prav vsak pas posebej. Želim si biti nesporni šampion težke kategorije in želim si, da pride ta dan, ko bo le en kralj in to bo Deontay Wilder," je rjovel Američan.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

poper00
19. 04. 2019 21.17
+3
Tyson je dobil z njim večino rund in po boksarskih pravilih točkovanja tudi borbo.Če je s sodniško pomočjo prvak je vseeno še daleč od kralja
BELAN
19. 04. 2019 17.24
+1
Ti 100% neboš kralj....