Borilni športi

Še pred spopadom z Breazealom mora Wilder že odgovarjati na vprašanja o Joshui

Brooklyn, 17. 05. 2019 12.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ameriški težkokategornik Deontay Wilder bo v soboto po ameriškem času (prenos na VOYO v nedeljo ob 3.00) v Brooklynu branil naslov prvaka po različici WBC proti rojaku Dominicu Breazealu. A še pred morebitno zmago nad Kalifornijcem je moral Wilder odgovarjati na vprašanja o spopadu z Anthoyjem Joshuo.

Wilder bo proti Breazealeu branil naslov prvaka po različici WBC.
Wilder bo proti Breazealeu branil naslov prvaka po različici WBC. FOTO:

Prav zaradi težko pričakovanega spopada med Deontayjem Wilderjem in Anthonyjem Joshuo je na strani 33-letnega Američana veliko pritiska, je prepričan njegov trener in menedžer Jay Deas. A še pred novimi pogajanji za spopad z Britancem (enkrat so ta že padla v vodo) bosta oba morala premagati svoja naslednja nasprotnika. Wilderja v nedeljo po našem času (ob 3.00 zjutraj s prenosom na VOYO) čaka Dominic Breazeale, Joshuo pa v slovitem newyorškem Madison Square Gardenu čaka Andy Ruiz mlajši. Breazeale je v karieri poklicnega boksarja zbral zgolj en poraz in ta je prišel ravno proti Joshui, ko je Britanec slavil z nokavtom v sedmi rundi. Na drugi strani je Wilder še vedno nepremagan. Na svojem računu ima 40 zmag, od tega kar 39 z nokavtom. Nazadnje se je z remijem razšel s prav tako neporaženim Tysonom Furyjem.

"Pritiska je veliko, saj bo, ko bosta fanta prešla svoji borbi, nova zahteva, da se spopadeta," je povedal Deas. Wilder je prepričan, da bo naslov prvaka WBC v težki kategoriji zadržal, nato pa verjame, da se dogovoril za obračun z Joshuo, potem ko so pred časom prva pogajanja zaradi finančne razdelitve padla v vodo. "Želim si iti v ring in se boriti, s čimer bi dal ljudem, česar si želijo, toda povem vam, kako se bo ta obračun zgodil – ko bo vse potihnilo. Preveč ljudi se je vpletlo v to. Preveč medijev, navijačev, vseh. Vsi imajo mnenje, kako bi se obračun moral zgoditi …" je bil kritičen Wilder. "To je tako kot obračun s Furyjem. Nihče ni vedel, da se bo ta borba zgodila. O tem molčimo z razlogom, nato pa se bo borba zgodila," je še poudaril Wilder.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Iniesta
18. 05. 2019 10.41
+2
Džošua bo nokavtiral tako Fjurija kot Vajlderja ...
Profesormarck
17. 05. 2019 21.45
+4
Wilder ga spravi na pod,kot je vse do sedaj,tudi Furija....2x...A.J bo tudi pospravil,ima ubijalski udarec !
Profesormarck
17. 05. 2019 21.58
+6
sicer pa,v boxu je vse mogoče,en dober udarec in adijo...ampak,pol bo revanš.
Hrenko
17. 05. 2019 13.20
+6
Že z Breazealom bo imel Wilder ogromno težav. Ni to več debelušni Stiverne, ampak pravi borec. Joshua je daleč najboljši borec, sledi mu Fury (ko je v formi).
Profesormarck
17. 05. 2019 21.51
+5
Furi je bil v življensko formi,ko je boxal z Wilderjem,tako je povedal sam in njegov trener...