Borilni športi

VIDEO: Stephens kot prvi predčasno zaustavil Choia, VanZantova vztrajala z zlomljeno roko, a izgubila

St. Louis, 14. 01. 2018 17.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
T.V./J.K.
Komentarji
1

Jeremy Stephens je z zmago proti Dooju Hoju Choiju zaznamoval UFC Fight Night 124. Američan je pred domačimi gledalci v St. Louisu tekmeca iz Južne Koreje ugnal s tehničnim nokavtom v drugi rundi.

Več videovsebin
  • Vrhunci dvoboja Jeremy Stephens (ZDA) – Doo Ho Choi (JKr)
    02:56
    Vrhunci dvoboja Jeremy Stephens (ZDA) – Doo Ho Choi (JKr)
  • Vrhunci dvoboja Paige VanZant (ZDA) – Jessica-Rose Clark (Avs)
    07:58
    Vrhunci dvoboja Paige VanZant (ZDA) – Jessica-Rose Clark (Avs)
Jeremy Stephens (desno)
Jeremy Stephens (desno) FOTO: AP

Borba med Jeremyjem Stephensom (27 zmag, 14 porazov) in Doojem Hojem Choijem (14 zmag, 3 porazi) ni razočarala. V prvi rundi sta si borca izmenjala nekaj izjemno močnih udarcev, v podobnem ritmu pa nadaljevala tudi v drugi. Južnokorejec je najprej zadel z brco v glavo, a 31-letni Američan je odgovoril z izjemno močnim levim krošejem, s katerim je tekmeca spravil na tla. Stephens je ponujeno priložnost zagrabil z obema rokama in z nekaj močnimi udarci borbo zaključil ter Choiju zadal prvi poraz s predčasno prekinitvijo v karieri. Po borbi je zmagovalec dejal, da ga zdaj najprej čaka zabava, za svojo naslednjo borbo pa na dvoboj izzval tretjega izzivalca na lestvici peresnolahke kategorije, doslej še nepremaganega Briana Ortego (13 zmag).

V predzadnji borbi večera je do najodmevnejše zmage v svoji karieri prišla Jessica-Rose Clark (9 zmag, 4 porazi, 1 razveljavljena borba). Avstralka je Paige VanZant (7 zmag, 4 porazi) ugnala po sognasni sodniški odločitvi, potem ko je dominirala predvsem v prvi in drugi rundi. Američanka je pred zadnju rundo trenerju priznala, da si je sredi prve runde zlomila roko, a je kljub temu vztrajala do konca. V zadnjih petih minutah je poskušala predvsem z brcami, po mnenju dveh sodnikov bila v tretji rundi celo boljša, a to na koncu ni zadoščalo za zmago.


Borba Belfort - Hall odpovedana
Na UFC Fight Night 124 sicer ni nastopil Vitor Belfort, njegov tekmec je namreč imel težave pred uradnim tehtanjem in je končal v bolnišnici. Borba proti Uriahu Hallu (13 zmag, 8 porazov) bi morala biti celo zadnja v bogati karieri Vitorja Belforta (26 borb, 13 porazov, 1 razveljavljena borba), a sloviti Brazilec bo moral na primerno slovo od oktagona še počakati. Jamajčan, ki sicer živi in trenira v New Yorku, je tik pred tehtanjem doživel napad, padel v nezavest in noč preživel v bolnišnici. Borba proti Belfortu je posledično odpadla. "Ne morem verjeti. V življenju sem bil že nekajkrat deležen slabih novic, kot recimo, ko so ugrabili mojo sestro. To je podoben, a hkrati nekoliko drugačen, občutek. Devet tednov sem garal, naporno je bilo zbijati kilograme … Nato začneš razmišljati: to je to, moja zadnja, poslovilna borba … In potem borba odpade. Povsem sem potrt," je s solzami v očeh za televizijo Fox povedal Belfort.

Ljubitelji borilnih veščin si lahko zamujene borbe ogledate na VOYO.

UFC Fight Night 124, seznam borb:

Jeremy Stephens (ZDA) – Doo Ho Choi (JKr) – peresnolahka kategorija
Zmaga Stephensa s tehničnim nokavtom v drugi rundi.

Paige VanZant (ZDA) – Jessica-Rose Clark (Avs) – ženska mušja kategorija
Zmaga Jessice-Rose Clark po soglasni sodniški odločitvi (30:27, 29:28, 29:28)

Kamaru Usman (Nig) – Emil Meek (Nor) – velterska kategorija
Zmaga Usmana po soglasni sodniški odločitvi (30:27, 30:27, 30:27)

Darren Elkins (ZDA) – Michael Johnson (ZDA) – peresnolahka kategorija
Zmaga Elkinsa z davljenjem v drugi rundi.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Frane Šajn
15. 01. 2018 10.13
+0
Če je pa ta uličarska kultura vredna medijev se pa vse neha ljudje moji!