Borilni športi

VIDEO: Kovalev v New Yorku z močnimi udarci 'odpihnil' Šabranskega

New York, 25. 11. 2017 21.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
J.K./T.Š.
Komentarji
0

Legendarna dvorana Madison Square Garden je kot kaže oživela kariero ruskega boksarja Sergeja Kovaleva. Ta je v borbi z Ukrajincem Vjačeslavom Šabranskim zmagal in dokazal, da po dveh zaporednih porazih z Andrejem Wardom še ni rekel zadnje besede.

Madison Square Garden je bil v nedeljo zjutraj prizorišče dvoboja za naslov svetovnega prvaka. Za šampionski pas po verziji WBO v poltežki kategoriji sta se pomerila Rus Sergej Kovalev (30-2-1, 26 KO's) in Ukrajinec Vjačeslav Šabranski (19-1-0, 16 KO's). Kovalev je eden najboljših poltežkašev v ringu, a je pred dvobojem s Šabranskim utrpel dva poraza proti Andreju Wardu, ki se je upokojil kot svetovni prvak.

34-letni Rus se je odločil, da še enkrat naskakuje naslov najboljšega na svetu, tokrat se je pomeril s štiri leta mlajšim Ukrajincem, za katerega so bili strokovnjaki mnenja, da lahko preseneti Kovaleva in postane svetovni prvak. Kovalev pa je dokazal nasprotno in potrdil, da je hitro pozabil na oba poraza in je zanesljivo zmagal. Že v prvi rundi je dvakrat spravil tekmeca na tla, v drugi rundi pa je sodnik 25 sekund pred koncem dvoboj prekinil, saj je Kovalev z močnimi udarci povsem razorožil tekmeca. Kovalev ima še vedno izjemno statistiko (31-2-1), od tega kar 27 zmag z nokavtom.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.