Odbojka

Čehinje premočne za slovenske odbojkarice na zaključnem obračunu dodatnih kvalifikacij

Rotterdam, 27. 08. 2017 20.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca je v Rotterdamu dodatni kvalifikacijski turnir za nastop na svetovnem prvenstvu končala z novim porazom. Tokrat je bila v tekmi, ki ni imela večjega pomena, prepričljivo boljša od nje še Češka. Zmagala je s 3:0 (17, 15, 20).

Slovenke so na turnirju premagale le Grčijo, izgubile pa z Bolgarijo, Belgijo, Nizozemsko in Češko. Zasedle so peto mesto. Slovenska reprezentanca je bila tudi proti Češki nemočna. Nizi so bili zanjo predolgi, saj so prav v vseh dobro začele, vodile, a nato so se začele težave. Predvsem pri sprejemu, posledično pa tudi v napadu. Posebno razpoložene igralke ni imela, Čehinje pa so bile odlične v bloku in v napadu. V svoji vrsti so imele razpoloženo Aneto Kocmanovo Havličkovo, ki je bila s 16 točkami najučinkovitejša igralka tekme, pri Sloveniji jih je Iza Mlakar dosegla osem.

Slovenske odbojkarice so se s porazom poslovile od Rotterdama.
Slovenske odbojkarice so se s porazom poslovile od Rotterdama. FOTO: CEV

Brez izgubljenega niza se je prvega mesta na turnirju veselila Nizozemska, na svetovno prvenstvo pa se je uvrstila še Bolgarija.

Izid:

Slovenija ‒ Češka 0:3 (-17, -15, -20)

Slovenija: Mori 3, Eržen 1, Pahor, Igličar 3, Mlakar 8, Đukić, Mihalinec, Ščuka 5, Pintar, Mikl, Marušič, Planinšec 5, Sobočan 3, Grudina 4.

Češka: Kossanyiova 8, Kohoutova, Kocmanova Havličkova 16, Nachmilnerova, Purchartova 9, Valkova 3, Dostavova, Mlejnkova 11, Struškova 10, Havelkova, Vankova, Kojdova, Vincourova, Toufarova.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.