Nogomet

Chelsea po spodrsljaju Manchester Citya že hladi šampanjec, sinjemodri pred domačim občinstvom iztržili le točko

Manchester, 08. 03. 2017 23.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometašem Manchester Citya ni uspelo zmanjšati zaostanka za prvouvrščenim moštvom Antonia Conteja, v obračunu 28. kroga Premier League so se s Stoke Cityjem razšli brez zadetka (0:0). S točko so se sinjemodri izenačili z ostrogami, za prvouvrščenim Chelseajem pa zaostajajo že za deset točk.

Mame Diouf, ki je poskrbel za prvo lepo priložnost na tekmi je moral v drugem polčasu zaradi poškodbe zapustiti zelenico.
Mame Diouf, ki je poskrbel za prvo lepo priložnost na tekmi je moral v drugem polčasu zaradi poškodbe zapustiti zelenico. FOTO: AP

Na Etihadu sta si na prestavljeni tekmi 28. kroga nasproti stala Manchester City in Stoke City, ki je na presenečenje domače ekipe tekmo začel nekoliko atraktivnejše. Že v 6. minuti je nevarno zapretil Mame Diouf, ki pa mu z lepim strelom v spodnji levi kot vendarle ni uspelo premagati vratarja Wilfreda Caballera. V nadaljevanju tekme so vajeti v roke vendarle prevzeli domači, tako je poskušal Kevin De Bruyne, vendar pa je njegov poskus še pravočasno zaustavila obramba, s strelom iz razdalje pa se je med strelce želel vpisati tudi Aleksandar Kolarov. Gostje niso ostali dolžni, lepa priložnost se je iz rok izmuznila Brunu Martinsu Indiju, ki mu po posredovanju domačega vratarja vendarle ni uspelo. V želji po novih treh točkah, ki bi Manchester City lahko popeljale do drugega mesta v Premier League, so sinjemodri še dodatno pritisnili na gol gostov. Najprej sta poskušala Gael Clichy, čigar strel je zaustavila obramba, in David Silva, ki je bil v odločilnem trenutku nenatančen. V 69. minuti je se je poškodoval Dioufu in Mark Huges je moral na igrišče poslati Ibrahima Afellaya. Tudi on ni mogel pomagati ekipi iz Manchestra na poti do zadetka, lepa priložnost se je iz rok izmuznila Nicolasu Otamendi, vendar pa je žoga končala tik nad prečko, v izdihljajih tekme pa je vrata gostov zgrešil še Kelechi Iheanacho. Manchester City je tako iztržil zgolj točko, s čimer je po 28. krogu še bolj zaostal za prvouvrščenim Chelsea, z izkupičkom obračuna, tj. točko, pa se je izenačil s Tottenhamom na drugem mestu (56 točk). 

Manchester City – Stoke City 0:0 (0:0)

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.