Šport

Elik podaljšal z Zmaji

Ljubljana, 29. 02. 2008 20.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Kanadski hokejist Todd Elik bo pri ZM Olimpiji ostal tudi v sezoni 2008/09.

Po Miku Posmi, Tomažu Vnuku in Brendanu Yaremiju je danes pogodbo za naslednjo sezono podpisal še Todd Elik. Tako se bodo ljubljanski navijači lahko tudi v naslednji sezoni veselili sodelovanja nekdanjega igralca lige NHL. Elik se je na trinajstih tekmah lige Ebel izkazal z 22 točkami, dosegel je devet zadetkov in prispeval 13 podaj, nazadnje pa je z golom v 49. minuti odločil tudi zmagovalca drugega polfinalnega obračuna med Zavarovalnico Maribor Olimpijo in Linzem.

Todd Elik ( v sredini)
Todd Elik ( v sredini) FOTO: Damjan Žibert

Kljub temu pa bo omenjena tekma ljubljanski klub stala 1.500 evrov, saj je vodstvo lige Ebel zaradi neprimernega obnašanja ljubljanskih navijačev ZM Olimpiji izrekla kazen. V pojasnilu iz vodstva lige sporočajo, da je za kazen krivo predvsem metanje predmetov na ledeno ploskev, zaradi česar so morali sodniki tudi prekinjati igro. Med papirji naj bi se znašli tudi vžigalniki in kovanci, ki bi lahko celo poškodovali kakšnega od igralcev.

SORODNI ČLANKI

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

uros@najsplet.com
16. 03. 2008 13.22
v mojem hokejskem blogu si lahko preberete naslednje zelo zanimive zapise (ker ne smem napisati direktnih linkov v googlu napišite 'urosq hokejski blog' pa vam bo vse našel): Vse o EBEL pokalu (z slikami vred) --- Kakšni so načrti za širitev lige EBEL v naslednjih letih? --- Jesenice in Olimpija igrata v EBEL in ne v avstrijskem prvenstvu! --- Na kakšen način priti do slovenskega državnega prvaka? --- Kako avstrijci gledajo na uspeh slovenskih moštev v EBEL? --- Delo nove jeseniške uprave --- Uspeh lige EBEL!
paparoach@volja.net
01. 03. 2008 01.11
To! Dajmo, še ostali podpisat, nič vam ne fali pri nas v Ljubljani :)
smaric1@siol.com
29. 02. 2008 21.36
super za elika in olimpijo