Šport

Enajsterica za Planico

Holmenkollen/Planica, 18. 03. 2007 17.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na planiškem skakalnem prazniku konec tedna bo nastopilo enajst slovenskih smučarjev skakalcev.

Planica
Planica FOTO: POP TV

V slovenskem taboru smučarjev skakalcev se je trenerski štab na čelu z glavnim trenerjem reprezentance Ari-Pekko Nikkolo po nordijski turneji štirih skakalnic že odločil o enajsterici, ki bo slovenske barve zastopala prihodnji konec tedna na tradicionalnem finalu svetovnega pokala v Planici. Znano je že, da med skakalci ne bo Roka Benkoviča, ki je v preslabi formi, in povratnika v reprezentanco Petra Žonte, ki se je sam odpovedal nastopu ob koncu sezone.

V četrtkovih kvalifikacijah bo nastopilo 11 Slovencev in sam si želim, da bi se vsaj pet, šest skakalcev uvrstilo na petkovo in sobotno tekmo, v nedeljo pa bo tako in tako nastopilo le najboljših 30 v svetovnem pokalu in štirje Slovenci. O samih uvrstitvah glede na minulo sezono niti nima smisla govoriti. Gorazd Pogorelčnik

"Odločili smo se, da bodo na finalu svetovnega pokala v Planici nastopili trije fantje, ki so tekmovali na nordijski turneji: Primož Pikl, Jernej Damjan in Robert Kranjec, za Benkoviča pa smo se odločili, da glede na njegovo trenutno pripravljenost in skoke, ki jih je pokazal na turneji, nima smisla siliti njegovega nastopa. Ob omenjenih treh bodo priložnost za nastop na planiškem spektaklu dobili tudi štirje mladinci, Robert Hrgota, Primož Roglič, Jurij Tepeš in Mitja Mežnar (četverica je v soboto na mladinskem svetovnem prvenstvu osvojila naslov ekipnih prvakov), čeprav se bomo glede slednjega verjetno še odločili tik pred zdajci," je po zadnji tekmi nordijske turneje povedal trener Gorazd Pogorelčnik in nadaljeval: "Tu sta še Primož Peterka in Rok Urbanc, v Planici bo nastopil še Anže Damjan, o zadnjem, enajstem skakalcu, pa se bomo odločali med Juretom Šinkovcem in Juretom Radljem."

Prva tekma bo tako na sporedu v petek, 23. marca, ob 15.30, druga tekma se bo dan pozneje pričela ob 10.15, v nedeljo pa bo sklepna tekma sezone ob 11.15.

Finale svetovnega pokala Mednarodne smučarske zveze (FIS) v smučarskih skokih bo v dolini pod Poncami od 22. do 25. marca, saj je Mednarodna smučarska zveza (FIS) prirediteljem zaupala še izvedbo tretje tekme svetovnega pokala, kar je po besedah predsednika organizacijskega odbora Draga Bahuna skupni proračun prireditve povečalo na 1,4 milijona evrov.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.