Formula 1

Spektakularna formula 1 z novo komentatorsko dvojico

Ljubljana, 12. 03. 2010 11.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Na POP TV se z nedeljsko dirko v Bahrajnu začenja nova sezona formule 1. Dirke bodo potekale v družbi komentatorske dvojice, osrednjega komentatorja Gregorja Žvaba in strokovnega komentatorja Andraža Zupančiča.

Andraž Zupančič in Gregor Žvab
Andraž Zupančič in Gregor Žvab FOTO: POP TV

Na POP TV 13. marca z novo sezono prihaja spektakularna formula 1. Elitno karavano boste lahko na programu spremljali ekskluzivno, v neposrednih prenosih. Na prizorišča bodo vse oči uprte ob vikendih – ob sobotah se bodo moštva in vrhunski dirkači udarili na treningih, ob nedeljah še na dirkah.

Z novo sezono bo zanimivo dogajanje na vročem asfaltu podano poleg osrednjega komentarja še s strokovnim komentarjem in bo tako z vami še v bolj razgibani, vsebinsko pestrejši obliki. Dirke bodo potekale v družbi komentatorske dvojice – osrednjega komentatorja Gregorja Žvaba in strokovnega komentatorja Andraža Zupančiča. Gregor Žvab bo v vaši družbi tudi že dan prej, ob sobotnih kvalifikacijah. Gre za kombinacijo mladega in dinamičnega komentatorja avtomobilizma Gregorja Žvaba, ki se vse bolj uveljavlja v slovenskem medijskem prostoru in dolgoletnega, odličnega poznavalca sveta formule 1, Andraža Zupančiča.

Gregor vam bo poskušal čim bolj približati vsak trenutek spektakla na dirkalnih stezah, Andraž pa bo s strokovnim komentarjem obrazložil še vse ostale zanimivosti, skrivnosti, pikantne podrobnosti, ki odločajo o stotinkah in jih s prostim očesom ne moremo videti. "Preplet dinamičnega in strokovnega komentarja z izkušeno dvojico nam omogoča ustvarjanje še bolj živih prenosov. Prepičani smo, da ne bodo pustili ravnodušnih številnih ljubiteljev, ki za elitni spektakel ne bodo prikrajšani niti v naših informativnih oddajah in na spletni strani 24ur.com, kjer jim bomo ponudili še ostale zanimivosti. Spomladi lahko tako v naši družbi pričakujejo kvalitetne, dovršene prenose in zanimivo zakulisje iz sveta formule 1, že z aprilom pa še kraljevskega Moto GP," je povedal Tomaž Perovič, direktor informativnega in športnega programa PRO PLUS.

Pred moštvi in dirkači je naporna, zahtevna sezona, saj bodo svoje moči merili kar na 19 prizoriščih širom sveta. Mnoge ljubetelje tega športa čaka prav posebna poslastica, saj se z novo sezono na vroči asfalt zopet vrača najuspešnejši dirkač vseh časov – Michael Schumacher. Nemec svojo dirkaško pomlad doživlja za volanom mercedesovega dirkalnika, v družbi Nica Rosberga. Aktualni svetovni prvak, Jenson Button, pa bo pri McLarnu dirkal ob boku nekdanjega prvaka, Britanca Lewisa Hamiltona. Tudi pravila so letos bistveno drugačna – po novem bo dolivanje bencina prepovedano, spremenjen pa je tudi način točkovanja.

Andraž Zupančič in Gregor Žvab
Andraž Zupančič in Gregor Žvab FOTO: POP TV

Gregor Žvab se je že od mladih nog navduševal nad športom in avtomobili, pri svojih 20 letih pa se je preizkusil tudi v športnem novinarstvu. Njegova dolgoletna želja je bila postati športni komentator. Leta 2006 se je tako prav v vlogi športnega komentatorja pridružil ekipi Šport TV-ja, kjer je poleg avto-moto športa pokrival tudi košarko. Grega pravi, da svojo odvisnost od bencinskih hlapov zadovoljuje tudi kot avtor oddaje Budilkin Avto klub na radiu Hit, kjer vlogo moderatorja opravlja že zadnjih 8 let. Formulo 1 sicer aktivno spremlja od malih nog, priložnosti komentiranja dirk F1 v drubi Andraža pa se že izredno veseli.

Andraž Zupančič je dolgoletni, izjemno dober poznavalec formule 1. V novinarskih vodah je že skoraj 20 let in vse čas je predan avtomobilizmu, motošportu in formuli 1. Njegove izkušnje s področja formule 1 so zelo bogate. Po celem svetu je namreč pokrival že kar okoli 100 dirk F1, pri reviji Grand Prix je pet let delal kot urednik F1, dolga leta pa tudi pri Avtomagazinu. Trenutno o svetu vozil, hitrih pospeških in vročem asfaltu piše na Avtofokusu in pri časniku Dnevnik. Formula 1 pa mu je blizu tudi po televizijski plati, saj jo je pred časom pokrival za POP TV in 24ur.com, in kot pravi, mu bo sodelovanje z ekipo zato še lažje.

Motorji dirkalnikov bodo najprej zahrumeli za VN Bahrajna. Sobotni trening bo v neposrednem prenosu na POP TV ob 11.55, nedeljska dirka pa 14. marca ob 12.45.
 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (403)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

frnandl
04. 04. 2010 12.15
Komentatorja za 2.Verjamem pa ,da je težje komentirati iz studija ,kot v živo.Samo malo več dinamike bi pa lahko pokazala.Če A ndraž spremlja formulo že dvajset let,bi lahko bil bolj razgovorljiv.Jaz jo sicer spremljam že od leta 75,76 in bi lahko v uri in pol povedal dosti več,brez prekinitev in deklamiranja.Ališiča se pogreša priznam.
papaaa!
20. 03. 2010 07.12
"...Gre za kombinacijo mladega in dinamičnega komentatorja avtomobilizma Gregorja Žvaba, ki se vse bolj uveljavlja v slovenskem medijskem prostoru in dolgoletnega, odličnega poznavalca sveta formule 1, Andraža Zupančiča...." ko človek to prebere in ko vidi sliko teh dveh "asov" se lahko samo vpraša: kdo je tukaj mlad in kdo dolgoleten!?komentiranje prve dirke je bilo poden. tričetrt komentarjev v stilu: hahaha, hehehe, hohoho.a ja. še hihihi
Robert Kaiser 1
20. 03. 2010 07.01
A je kdo opazil ,da nista povedala o formuli skoraj nič novega in sta nas učila o stvareh ,ki jih nas je že G. Ališič naučil... Pogrešam ˝Fantastičen začetek dirke...U LA LA..˝ in bodo rekli se bomo že navadili. Pa tega se ne da odvadit. Strošek pa je tudi večji če na dirke potujeta 2. Ališič je opravil svoje delo SAM in to z odliko! Vsaka čast Gospodu Ališiču.
BABYaaniiaBELL
14. 03. 2010 06.29
priznam da tut js hocm Ališiča nazaj, sam a ste pogledal kolkrat se je zmotu med komentiranjem, pa k se je kr zasanjou med dirko, je pa res da je naredu ful bl pestro formulo z njegoumu glasm, ni blo monotono, kt pr temu tanoumu, in mi ni usec
beeamer
14. 03. 2010 00.04
Popoln poden od komentatorja, ne pove nič takega kar še ne vemo, niti enkrat ni pokomentiral na kakšnih različicah gum kdo vozi, in povrhu vsega ne zna brati časov dirkačev. Ališič we miss you.
ramo25
13. 03. 2010 22.47
tema od komentatorjev....
nejc88
13. 03. 2010 21.29
ja evilgod jst k sm gledu sm mislu da bom zaspal !!! alešič vrni se in komentiri ti!!!!
Matej Kranjc 1
13. 03. 2010 20.54
da še tu napišem:D po prvih kvalifikacijah lahko rečem sam podn od komentatorjev^2
marsim
13. 03. 2010 20.25
Tudi nežnejši spol gleda Formulo 1. Ampak, kaj se dogaja sedaj je katastrofa. Danes bi skoraj zaspala poleg prenosa kvalifikacij. Še sreča, da obstaja ORF in RTL ter kuhanje. POP TV-ju pa za v razmislek: "A je res vse v denarju?!!!"
tkon1
13. 03. 2010 18.59
ta dva bureka nimata pojma ALIŠIČ FOR EVER
olimpijaxxx
13. 03. 2010 18.13
NiiCk, če bi bil ališič res dobr komentator bi pop tv zihr izpolnu oblube ko pa so na pop tv vidl da gledanost na pop tv pada pa je blo treba neki narest. Ta nov komentator pa čist vredu komentira, ne pa ališič k se jee začel dret ulala, zarad tega ker se je sam mal pokadil k je en z gumo zapelu po pesku.
tomii83
13. 03. 2010 17.52
Tudi Mihelič je vseeno boljši od teh dveh pupkov,je vsaj zvesto sledil in tudi obrazložil strokovne zadeve.Ališič je bil pa razred zase in četudi ni vedel vse od A do Ž se je trudil narediti zabaven prenos za strokovnega sovoditelja je pa imel večkrat Jerančiča.
denis777
13. 03. 2010 17.40
kaj takšnega pa še ne!!! pa ja ne sežeta Mirčno niti do pet
Rokfeler
13. 03. 2010 16.26
Dej ne serite čist dober je komentiral za prvič,ko pa je Ališič komentiral ste se pa pritoževal čez njega in res je da kar se dirke tiče ališič sploh ni imel pojma ker sem dostikrat preko televizije prej videl kot je pa on komentiral ali celo napovedal napačno mesto,edino kar je znal je bilo uuuullllaaaalllllaaa....!!!
Smrkolincek
13. 03. 2010 16.23
Spektakularno zanič komentatorja ORF vabi
tomtem
13. 03. 2010 14.50
Katastrofa, katastrofa. Popolno nepoznavanje F1, suhoparno komentiranje rezulatov katere vsi vidimo na ekranu (pa še to napačno). Preklop na HRT bo še najboljša alternativa.
yunak
13. 03. 2010 14.30
meni je sicer vseeno kdo je tam, samo sn že pa malo sit onega vdrenca....tak da je dobro malo spremembe
Presky
13. 03. 2010 14.27
če ne bo komentiral ališič, gledam na hrt
Branko Godar
13. 03. 2010 14.23
Res škoda da ni več Alešiča in njegovi DRAMATIČEN ZAČETEK DIRKE ! Alešič mora priti nazaj drugače bo gledanos formole 1 slabo gledana in brezvezna ta dva komentatora pa od formole 1 sploh nimata blage veze niti osnovnih pravil ne poznata..... katastrofa
Zorqon
13. 03. 2010 14.08
Alešič ni bil slab vendar pa še daleč od dobrega kometatorja...ta dva pa sta še daleč od tega da bi bila slaba komentatorja..... V glavnem F1 še naprej gledam na orf1