Šport

Gabrovec vzel nazaj!

Ljubljana, 19. 10. 2007 15.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Med borilnimi veščinami se lahko v slovenskem prostoru judo baha s številnimi vrhunskimi dosežki, Lucija Polavder pa se lahko pohvali s srebrom iz SP.

Slovenski judoisti bodo letošnjo tekmovalno sezono še dolgo pomnili. Uspehi na svetovnem prvenstvu, uspehi na svetovnih pokalih in končni rezultat – zaposlitev novih predstavnikov v slovenski vojski.

Urška Žolnir je ena tistih judo reprezentantk, ki so zaposlene v slovenki vojski.
Urška Žolnir je ena tistih judo reprezentantk, ki so zaposlene v slovenki vojski. FOTO: POP TV

Vse to priča o uspešnem razvoju priljubljene borilne veščine, v prihodnje pa naj bi bilo še bolje. Dosežki govorijo sami zase, mlade tekmovalke pa iz tekmovanja v tekmovanje bolj presenečajo. Drugače je v moški konkurenci, kjer najboljšim posameznikom vselej zmanjka moči in nikakor ne uspejo narediti koraka k dokončni uveljavitvi na svetovni sceni. Ob tem je potrebno dodati, da je strokovni štab že v samem začetku snovanja zgodbe o uspehu pripravil naporen program, poln odrekanja, ki je vsaj zaenkrat nosil dobre rezultate. Morebiti celo nepredstavljive za dvomilijonsko deželo kot je Slovenija. V poplavi športov, ki naj bi na najboljši možen način promovirali deželo na sončni strani Alp pa je judo zagotovo v vrhu, a strani promocijskih organizaciji, na samem dnu.

Lucija Polavder je v Braziliji osvojila srebrno odličje.
Lucija Polavder je v Braziliji osvojila srebrno odličje. FOTO:

Ob tem zadnja leta vse skromnejšo vlogo igra tudi predsednik krovne judo organizacije Bogdan Gabrovec – Gabi, podpredsednik Olimpijskega komiteja Slovenije, ki vseskozi potiho rovari proti nekaterim najvplivnejšim trenerjem, tudi krovcem slovenske judo pravljice. Na svetovnem prvenstvu je pred zadnjim tekmovalnim dnem popolnoma razjaril judoiste, saj je za enega izmed slovenskih časnikov izjavil, da so dosežki neuspeh oz. manj od načrtovanega. Temu pa je sledila srebrna medalja Lucije Polavder in peto mesto ter direktna uvrstitev Rokija Drakšiča na olimpijske igre v Peking. Takrat njegovega opravičila za izjavljeno ni bilo, ostajalo je mnenje, da gre za neuspeh, čeprav je bilo vsem jasno, da so v omenjeni športni panogi začrtane nove smernice. Spomnimo, da so Slovenci z 12. mestom skupno kar za šest mest popravili rezultat iz svetovnega prvenstva v Kairu.

Na zadnji skupščini pa je Gabrovec diplomatsko razrešil križanko in dejal, da je za judoisti uspešno leto.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.