Nogomet

Gianni Infantino: Video tehnologija je prihodnost nogometa

Kazan, 20. 06. 2017 08.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Predsednik Mednarodne nogometne zveze Gianni Infantino je v ponedeljek ob robu tekem pokala konfederacij v Rusiji spregovoril o prihodnosti nogometne igre. Po njegovem mnenju ima video tehnologija lepo prihodnost, zato podpira uporabo dodatnih video pomožnih sodnikov (VAR).

Predsednik Fife Gianni Infantino (levo) v družbi nekdanjega brazilskega zvezdnika Ronaldinha in predsednika Uefe Aleksandra Čeferina.
Predsednik Fife Gianni Infantino (levo) v družbi nekdanjega brazilskega zvezdnika Ronaldinha in predsednika Uefe Aleksandra Čeferina. FOTO:

Na sinočnji tekmi med Nemčijo in Avstralijo, s 3:2 so zmagali Nemci, je glavni sodnik po ogledu video posnetka priznal gol Avstralcem, čeprav je pred tem dosodil, da je Tomi Jurić igral z roko.

"Z video sodniki sem zaenkrat izredno zadovoljen. Videli smo, kako lahko video pomaga sodnikom, da sprejmejo pravilne odločitve. To je tisto, zaradi česar uvajamo VAR. Uporaba videa tukaj na pokalu konfederacij nam bo tudi pokazala morebitne pomanjkljivosti, ki jih lahko v nadaljevanju odpravimo," je za spletno stran Fife dejal predsednik Fife Gianni Infantino.

"To, na kar so navijači čakali toliko let, se zdaj dogaja, ta turnir postavlja mejnike. Pomožno sojenje s pomočjo videa je prihodnost modernega nogometa," je še dejal prvi mož nogometnega gibanja.

Infantino je aprila napovedal, da bodo tehnologijo v primeru pozitivnih učinkov uporabili na svetovnem prvenstvu 2018 v Rusiji. Mednarodni odbor za nogometna pravila (Ifab), ki odloča o novih pravilih, je VAR že potrdil in sprejel ter dovolil v uporabo že od marca naprej. Video lahko poslej pomaga pri sodniških odločitvah v primeru dosojenega gola ali enajstmetrovke, neposrednega rdečega kartona ali kadar ni jasna identiteta igralca v akciji.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

jas_Robot
20. 06. 2017 21.20
Se pravi ce ti piska offside moras odigrati akcijo do konca za vsak slucaj ce ni bilo offsidea :)
ledr
20. 06. 2017 14.48
+1
Če bi se videosodnik uporabljal že letos, potem "veliki" Real Madrid ne bil niti španski niti evropski prvak!!! To je neizpodbitno dejstvo!!!
Kollerik
20. 06. 2017 10.32
+5
Zadnji čas, da se lopovoim stopi na prste...najbolj oškodovan v tem primeru.... bo seveda "veliki" Real Madrid".... :)))
290ktober
20. 06. 2017 10.51
+1
mackon08
20. 06. 2017 10.16
+2
Pravilno, nogomet potrebuje napredek, najhujše je, ko sodniki krojijo rezultat, ali zaradi svoje nesposobnosti, ali pa pokvarjenosti. To se bo zmanjšalo na minimum.
matej1111
20. 06. 2017 09.38
-3
Res prava prihodnost. Daš gol pa počakaš dve minuti, da vidiš če se lahko veseliš. Fuzbal bo tak kot formula počasi. Kak je prišla tehnologija je šlo vse v .urac. Koruptivne sodnike naj rajši spucajo.
KOdOvce
20. 06. 2017 09.52
+1
Koruptivni sodniki bodo obstajali, dokler bodo obstajali koruptivni klubi in člani FIFE/UEFE. Res je, da je na njih kako se odloci, ampak tukaj se odzadaj skriva marsikaj. Kot sodnik imas verjetno cilj se prebiti med sodnike, ki sodijo na najpomembnejsih tekmah in ce ti tukaj obljubljajo/grozijo z napredkom ali deklasiranjem, si se ujel v brezizhodno situacijo. Samo moje.mnenje :)