Golf

European Tour: Gornik se je 'sprehodil' skozi prvi krog kvalifikacij

Bogogno, 29. 09. 2014 16.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenski golfist Tim Gornik se je izvrstno pripravil na kvalifikacije European Toura. Na italijanskem igrišču Bogogno je po štirih dneh igral -11 in se s šestim mestom zanesljivo uvrstil v naslednji krog.

Tim Gornik
Tim Gornik FOTO: Mirko Kunšič

Slovenski golfist Tim Gornik je na italijanskem igrišču Bogogno uspešno opravi s prvim delom kvalifikacij za nastop na European Touru. Na championship igrišču ameriškega arhitekta Roberta von Haggeja je po štirih dneh igral -11 in bil najbolje uvrščeni amater na dogodku. Enak izkupiček po štirih rundah – Gorenjec je začel s 65, nadaljeval pa z 71, 69 in 72 – so imeli še trije posamezniki. Najboljši posameznik v Bogognu je bil z izkupičkom -19 Italijan Joon Kim, ki si je z zmago prislužil še 1800 evrov denarne nagrade.

Ob tem dodajmo, da se za povabilo na Tour poteguje blizu 900 igralcev, pravico nastopa v prihodnji sezoni pa bo imelo le 25 najboljših.

Pot do igranja na European Touru
Q School za European Tour se igra v treh stopnjah. Na prvi je osem turnirjev s 100-120 igralci, napreduje pa jih četrtina (20-25) iz vsakega. Dvestotim igralcem, ki napredujejo v naslednji krog kvalifikacij, se pridruži še približno 100 igralcev, ki so imeli pravico preskočiti prvo stopnjo iz različnih razlogov. Največkrat gre za golfiste, ki so letos igrali Challenge Tour (eden turnirjev omenjene serije se bo prihodnje leto odvijal v Smledniku) in si niso zagotovili pravice nastopa v prihodnji sezoni. Na drugi stopnji so štirje turnirji, ki bodo v drugem tednu novembra na sporedu v Španiji. Iz štirih turnirjev jih spet četrtina napreduje na tretjo stopnjo, kar pomeni približno 80 igralcev. Tam se na tretji stopnji pridruži še 80 igralcev, ki so letos izpadli iz European Toura. Na tretji stopnji jih 160 igra 6 krogov zapored. Po štirih krogih je rez na 70 igralcev, ki nato odigrajo še dva kroga. Na koncu najboljših 25 dobi pravico igrati na European Touru naslednje leto (Tour Card).

SORODNI ČLANKI

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3