Golf

FOTO: Sproščen golf z dobrodelnim pridihom za začetek kratkih Kopitarjevih počitnic

Bled, 27. 06. 2014 13.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
M.J./M.F./STA
Komentarji
5

Slovenski hokejski zvezdnik NHL moštva Los Angeles Kings Anže Kopitar je ostal zvest tradiciji in tudi tokrat ob vrnitvi v domovino pripravil dobrodelni golfski turnir na blejskem kraljevem igrišču. Udeleženci so igrali Texas Scramble.

Na dobrodelnem, letos že četrtem golf turnirju v organizaciji Kopitarja in podjetnika Joca Pečečnika so sodelujoči, tudi z dobrodelno dražbo, zbirali sredstva za pomoč mladim, ki se želijo udejstvovati v športu, a za to nimajo možnosti. V ta namen so ponudili tudi številne zanimive športne artikle s podpisi znanih športnikov (hokejske palice Jonathana Quicka, Sidneyja Crosbyja, dres Anžeta Kopitarja in Davida Beckhama, boksarske rokavice Dejana Zavca in Mika Tysona ...) in še kaj, med drugim tudi obisk Anžeta Kopitarja in večerjo s slovenskim hokejskim junakom. Zbrana sredstva bodo namenili ustanovi Rdeča žoga in za pomoč rehabilitacijskemu centru Soča. Rezultati tekmovanja v golfu so bili tokrat v ozadju, Kopitar in njegovi gostje pa so lahko uživali v sproščenem vzdušju na blejskem igrišču za golf. Kopitar si je lahko tudi nekoliko odpočil po četrtkovi vrnitvi v Slovenijo, po končanem športnem delu tekmovanja pa so prireditelji 4. turnirja v golfu pripravili še novinarsko konferenco, na kateri je Kopitar še enkrat strnil vsa pomembna dogajanja v pravkar končani sezoni, zanj izjemno uspešni.

Anže Kopitar
Anže Kopitar FOTO: Damjan Žibert

Kot je poudaril soustvarjalec projekta na Bledu Pečečnik, je njihova želja zbrati še več sredstev kot lani. Pred skoraj letom dni so na podobnem turnirju Anže Kopitar in njegovi gostje zbrali 26.200. Pred dvema letoma, ko je bil Kopitar tako kot letos ob koncu sezone tudi prvak lige NHL, pa je bil izkupiček 30.000 evrov. Čeprav se je Kopitar komajda vrnil domov, mora že razmišljati o naslednji. Lani je poletni premor izkoristil tudi za poroko, letos pa bo lahko spet bolj osredotočen na športno pripravo na novo sezono. "Poletje se ne zame bo prav veliko spreminjalo. Lani je bila pač poroka in je bil poseben dan. Letos pride pokal, moram še načrtovati, kako bom to organiziral. Glede treninga pa se ne bo nič spremenilo. Prav včeraj sem dobil navodila iz LA z datumi, kdaj naj bi začeli. Kakšen teden aktivnega počitka, potem pa spet priprava na novo sezono," je orisal svoj kratek dopust, preden se bo, bodisi na Bledu ali na Jesenicah, spet posvetil ledu in hokeju.

Kratke trenutke oddiha med naporno sezono velikokrat izkoristili tudi za igranje golfa, blejski dogodek pa je zanj pomemben tudi zaradi značaja, ki ga ima, saj ni le športno druženje. "To je ena oblika dejavnosti, da lahko vse odmisliš, sam si na igrišču ... Magnituda tega dne pa je za super namen. Mislim, da ni nihče tu zato, da bi zmagal, ampak smo zato, da zberemo čim več sredstev in da pomagamo mladim fantom in dekletom," pravi Kopitar.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

tekač
28. 06. 2014 11.17
Pahor je pa res povsod. Tokrat bi lahko za vzgled nosil Anžetu torbo za golf.
Jaka Planinc
28. 06. 2014 09.00
+2
ANŽE DEDEC DA SE ŠIKA!!!,PONOS SLOVENIJE,TO SO PRAVI MOŽJE,KI V SLOVENIJO PRINAŠAJO UPANJE,SPROŠČENOST.!!!
La3na
27. 06. 2014 14.40
+27
Anže bravo. Svaka čast za vse. Precej več te je v hlačah, kot vseh naših politikov.
Far Cry
27. 06. 2014 19.53
soli94
27. 06. 2014 14.12
+11
o pahor se je prišel slikati...bravo...je včeraj zamočil