Golf

Murgelj pripravljen na evropsko prvenstvo

Pravets, 12. 10. 2014 20.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenski golfski PRO Damjan Murgelj je že pripotoval na posamično mednarodno evropsko prvenstvo učiteljev golfa, ki se v sredo začenja na igrišču Pravets v Bolgariji. Njegova želja je odigrati sproščeno in pokazati predstave, ki jih je nizal na letošnjem SLO Touru.

Edini slovenski predstavnik na mednarodnem evropskem prvenstvu učiteljev golfa v bolgarskem Pravetsu je Damjan Murgelj. Nastop si je priboril z izjemno predstavo in zmago na 3-dnevnem turnirju v Volčjem potoku. Takrat je na razmočenem, in za igro zelo zahtevnem terenu Golf kluba Arboretum, ugnal konkurente in bil prepričljivo najboljši. "Tisto je preteklost, zdaj se moram osredotočiti na trening rundo, preveriti pasti igrišča v Pravetsu in potem odigrati najbolje, kolikor ta hip lahko. Vem, da ne bo lahko, a že pred odhodom sem si dejal, da bo sproščenost moj adut," je ob prihodu v Bolgarijo povedal golfski učitelj iz Rogaške Slatine.

Bogdan Palovšnik in Damjan Murgelj
Bogdan Palovšnik in Damjan Murgelj FOTO: PGAs

"Vsakomur je užitek igrati proti najboljšim in tudi sam sem vesel, da se mi je ponudila ta priložnost. Zagotovo ne bo lahko, a mislim, da sem se skozi sezono dovolj dobro pripravil na to, kar me čaka," je dodal Murgelj, sicer PRO Golf kluba Celje in Velenje, kjer skrbi za napredek klubskega podmladka.

Brez posebnih pričakovanj
Potem, ko je lani na ekipnem evropskem prvenstvu – na tisto se bo skupaj z Danijem Kraljičem in Janezom Grilcem letos šele odpravil – osvojil 12. mesto, se zaveda, da tudi na tem turnirju ni povsem brez možnosti za vidnejši dosežek. "V Bolgarijo sem prišel brez posebnih pričakovanj, a z željo, da odigram po najboljših močeh. Vem, da ne bo lahko, vem, da bo konkurenca izjemna," je še dodal Murgelj, ki se bo skupaj s konkurenti meril na igrišču s parom 72, dolgim 6469 metrov.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3