Golf

V Arboretumu bo letelo daleč: Kdo bo nasledil Joea Millerja?

Volčji Potok, 10. 06. 2015 13.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
M.F./P.R.
Komentarji
0

Po lanski izjemni premieri bo golf igrišče Arboretum spet gostilo šampione, zbrane na tekmovanju pod okriljem European Tour Longest drive. Lani se je zmage na igrišču v Volčjem potoku veselil Joe Miller, ki je v finalu premagal Johna McSloyja.

Golfska elita, zadolžena za najdaljše udarce na European Tour Longest driveu, se je vrnila v Volčji potok, natančneje na igrišče Arboretum, kjer sta se lani v finalu pomerila kasnejši zmagovalec Joe Miller in John McSloy. V izjemno razburljivem zaključku dvoboja, ki si ga je ogledalo približno 300 gledalcev, se je zmage veselil Miller.

Joe Miller
Joe Miller FOTO: Damjan Žibert
Tudi letos bo udarjališče na 10. luknji, žogice pa bodo potovale preko 18. in 9. zelenice ter pristajale v odmerjenem območju na devetem igralnem polju. Teren bodo vsi zbrani lahko tudi preizkusili, bitka za zmago pa se začne v soboto. Dan se bo za igralce zaključil z za golfiste, netipično glasno zabavo z DJ-jem.

Prireditelji si je z organiacijo turnirja zagotovil tudi 6 posebnih povabil za slovenske golfiste, čeprav je tekmovanje v najdaljšem udarcu nekaj povsem drugega, kot klasični golf. V to so se lani prepričali tudi posamezni slovenski PRO-ji.

Najprej mladinci, nato najboljši
Sobotno tekmovanje se bo začelo v jutranjih urah, ko bo na sporedu mladinsko tekmovanje, nadaljevalo pa se bo z izločilnimi boji ter tekmovanjem najboljših slovenskih igralcev golfa. V popoldanskem finalu, ki se bo začel ob petih, pričakujejo, da bodo žogice poletele tudi dlje kot 350 metrov, kar je dlje od kar treh nogometnih igrišč. V Slovenijo pride tudi odličen golfist Maurice Allen.

Rekord v lasti Doyla
Golf Arboretum je bil sicer že lani postaja na evropski turneji, na kateri tekme organizirajo tudi še v Angliji, na Švedskem, v Belgiji, Nemčiji, Italiji, Španiji, na Nizozemskem, v Estoniji in Franciji. Rekord evropske turneje je sicer leta 2005 postavil Allen Doyle, ki je žogico udaril kar 433 metrov daleč.

Allen Doyle je že desetletje rekorder evropske turneje.
Allen Doyle je že desetletje rekorder evropske turneje. FOTO: AP
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.