Hokej

99ers po dveh zaporednih porazih proti zmajem z novim trenerjem tokrat razparali mrežo Olimpije

Gradec, 16. 12. 2016 21.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hokejisti Olimpije se z gostovanja pri 99ers iz Gradca vračajo sklonjenih glav, potem ko je domača zasedba slavila kar s 4:0. To je bil še 19. poraz zmajev v aktualni sezoni lige Ebel, s čimer Ljubljančani tudi po 31. krogu ostajajo trdno prikovani na dno ligaške lestvice.

Olimpija je s 17 točkami trdno prikovana na dno lige Ebel.
Olimpija je s 17 točkami trdno prikovana na dno lige Ebel. FOTO: Damjan Žibert

V tej sezoni so Ljubljančani Gradčane dvakrat premagali doma po podaljšku, tokrat pa so se napotili v goste k ekipi, ki jo je do četrtka še vodil slovenski trener Ivo Jan. Menjava trenerja običajno prinese nekaj pozitivnih sprememb v ekipi, toda novi strateg Štajercev Doug Mason vsaj na začetku dvoboja še ni mogel potrditi tega pravila.

Olimpija je začela nekoliko bolje, imela več priložnosti, a je bila neučinkovita. Tudi ko je imela "power-play", kar je pravzaprav v tej sezoni za zmaje zelo redko prednost. Tudi tokrat je ostal neizkoriščen, tako kot na treh zadnjih tekmah, ko so imeli ljubljanski igralci aktiven izid in niso izkoristili prednosti igralca več na ledu, pa je nato prišla kazen. Gradec sicer tudi ni izkoristil svoje prednosti, je pa zadel, ko je po strelu slovenskega reprezentanta Kena Ograjenška odbitek v mrežo porinil Rupert Strohmeier. Zadetek je prebudil domače hokejiste in maloštevilnim navijače. Naslednjo akcijo je vratar zmajev Jeff Frazee še ubranil, v 19. minuti pa ga je premagal še Brendon Nash.

Še ob koncu prvega dela so imeli gostje na voljo še eno številčno prednost, a tudi te po odmoru niso izkoristili. In domači so zatem izkoristili nepisano pravilo "kdor ne da, dobi." Za tretji gol je poskrbel Ograjenšek, ki je pridrsal pred vrata tekmecev in zadel za 3:0 ter praktično že takrat odločil tekmo. Ljubljančani so se pozneje sicer trudili, a niso našli rešitve za preboj obrambe in za vratarja Sebastiana Dahma, ki je tako ohranil mrežo nedotaknjeno. Piko na i za Gradec in za prvo zmago pod novim trenerskim vodstvom pa je nato v 49. minuti postavil Oliver Setzinger. Olimpija je bila tako v lovu za tretjo zaporedno zmago nad Gradčani neuspešna, 99ers pa so zmaje prvič po marcu 2014 premagali z razliko (vsaj) štirih zadetkov. Ljubljančani v Gradcu sicer niso zmagali že vse od 12. decembra 2014. 

Liga Ebel, 31. krog:
Graz 99ers - HDD Olimpija 4:0 (2:0, 1:0, 1:0)

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

BroNo1
16. 12. 2016 22.15
+1
Joj joj joj, kaj je tale olimpija za nič. Fantje zavihajte rokave in v šolo. S hokejem v Sloveniji ni nič.