Hokej

Kopitar: Hokej želimo igrati tudi junija

Los Angeles, 04. 12. 2014 08.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Hokejisti v ligi NHL imajo za sabo dobro četrtino sezone. Za ekipo Los Angeles Kings, za katero nastopa tudi Slovenec Anže Kopitar, je bil začetek sezone, gledano skozi oči statistike, najslabši do zdaj. Hrušičan igra že svojo deveto leto v najmočnejšem hokejskem tekmovanju.

Anže Kopitar
Anže Kopitar FOTO: Reuters

"Začetek res ni bil najbolj blesteč. Točke pridejo malce težje kot v prejšnjih letih, vendar ekipa trenutno stoji na kar dobrem mestu. Normalno, da bi bili radi še malce višje, a trenutno je stanje takšno kot je. Mislim pa, da se stvari zdaj malce obračajo na bolje – tako individualno kot tudi ekipno. Upam, da nam bo zdaj vsem skupaj steklo."

Kako pa se počutite na ledu? Vemo, da včasih pogled na statistiko ni tisti, ki razkriva počutja na ledu.

"Počutje je v redu. Letos sem sicer imel manjše problem z manjšimi poškodbami, ampak stvari se urejajo. Sem 100% in naprej v sezono grem lahko še z veliko več optimizma."

Nasploh je zanimiva letošnja situacija Los Angelesa. Znova se piše neka svoja zgodba. Se morda spomnite, da bi v zgodovini, ki zdaj torej šteje že debelih osem sezon, kdaj doživljali in preživljali kaj podobnega? Tu mislim tudi na dejstvo, da praktično nihče izmed posameznikov v okviru lige ne izstopa pretiroma, a še vedno ste na mestih, ki vodijo v končnico.

"Konec koncev je to naš cilj. Mislim, da ni pomembno kdo iztopa in kdo ne. Mi igramo za mesto v končnici. Ali to pomeni, da bodo točke na ravni Sydneyja Crosbyja oz. najboljših strelcev lige ali pa ne, mislim, da se vsak posameznik v naši ekipi ne bo kaj dosti sekiral. Mi igramo za eno samo stvar, za katero vsi vemo kaj je. Mi želimo hokej igrati tudi junija in ne samo do aprila."

Da stvari niso tam, kjer si želi trenerska ekipa, igralci in navijači je najbrž jasno tudi zaradi dejstva, da vaš trener praktično za vsako tekmo malce premeša napadalne trojke. Če ne pred, pa vsaj med tekmami.

"To je rezultat naše neučinkovitosti. Trener poizkuša z vsemi kombinacijami. Morda včasih malce pretirava, a tako je. Tudi te točke so, tako kot tiste v marcu in aprilu, zelo dragocene, zato jih je potrebno nabirati. Upajmo, da se "sestavimo" oz. da bodo napadi postali malce bolj uigrani kot do zdaj, zato da napadi ostanejo skupaj in se še bolj navadimo drug na drugega."

Kako ste sami doživljali tisto nezaustavljvo obdobje napada 70 (Tanner Pearson, Jeff Carter, Tyler Toffoli)? Tudi njim se je malce zaustavilo. Menite da zaradi mladosti in neizkušenosti ali so jim nasprotniki enostavno namenili več pozornosti?

"Imeli so zelo dober začetek sezone, a nato, povsem normalno, pride tudi obdobje, ko ne gre. Trenutno vsi trije ne igrajo skupaj, a sta tako Pearson kot Toffoli na zadnji tekmi dosegla zadetek. Mislim, da je produktivnost še vedno na nivoju. Pride obdobje, ko vse ne gre in takrat stvari malo premešaš, da se vseskupaj znova izboljša."

Kralji želijo nastopati vse do junija prihodnje leto.
Kralji želijo nastopati vse do junija prihodnje leto. FOTO: Reuters

Veliko prahu je dvignil tudi primer Slave Voynova. Ravno v teh dneh je zadeva aktualna na sodiščih. Kaj pravzaprav igralci sploh veste o tem primeru? Imate kaj stika z Rusom?

"Da bi vedel kakšne podrobnosti, jih ne. Vedel sem, da je bil na sodišču 1. decembra, podrobnosti te sodbe pa še ne vem. Vem pa, da je za Slavo zelo težko. Biti tako mlad v takem primeru… ne morem si predstavljati, da je to kaj dobrega. Za njega in za klub upam, da se to zaključi, da to pustimo za nami in gremo naprej."

Voynov je branilec in prav na tem mestu imate kar nekaj težav tudi s poškodbami v letošnji sezoni. To je tudi edino mesto, kjer ste letos dobili dva nova igralca, Braydana McNabba in kasneje še izkušenega Jamiea McBaina. Tudi v napadu imate kar nekaj težav s poškodbami. Marian Gaborik nekako podoživlja svojo znano zgodovino, tudi vi ste izpustili 3 tekme.

"Mikro poškodbe so navadno prisotne bolj proti koncu sezone, a kot kaže se nas zdaj drži manjša smola glede tega. Imamo veliko manjših poškodb, ki se na ven ne vidijo, a so lahko kar nadležne, ko igraš. Vendar fantje so borci, vsi vemo zakaj igramo. Drug drugega ne želimo pustiti na cedilu in izpustiti preveč tekem."

Ste dobro uigrana klapa. Je v garderobi kaj preplaha ali vse teče po ustaljenih tirih? Je vzdušje v garderobi dobro?

"Vzdušje v garderobi je vedno super. Smo prava klapa, kot malce večja družina. Vzdušje je vedno super in mi gremo naprej!"

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

MaunelNeuer
04. 12. 2014 16.45
+3