Hokej

Beljačani napolnili mrežo zmajev

Beljak, 28. 10. 2016 19.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenski hokejski prvaki so v 15. krogu razširjenega avstrijskega prvenstva gostovali na Koroškem in proti ekipi iz Beljaka izgubili z 1:5. Ljubljanska Olimpija je prvič v sezoni nastopila tudi z dolgoletnim kapetanom Alešem Mušičem.

Aleš Mušič, v rokah s pokalom za lanski naslov prvaka, je prvič nastopil za zmaje v tej sezoni.
Aleš Mušič, v rokah s pokalom za lanski naslov prvaka, je prvič nastopil za zmaje v tej sezoni. FOTO: Damjan Žibert

Hokejisti Olimpije, za katere je prvič v tej sezoni zaigral tudi kapetan Aleš Mušič, s katerim se je vodstvo zmajev končno dogovorilo o sodelovanju, so dvoboj v Beljaku začeli katastrofalno in že v prvi minuti prejeli zadetek, ki ga je za nameček dosegel nekdanji zmaj Brock McBride. Takšen začetek je v celoti zaznamoval potek srečanja, nekdanji serijski avstrijski prvaki so namreč kontrolirali igro in zadeli ob pravih trenutkih. Tudi drugi gol, ta jue padel že nekaj minut kasneje, je zabil stari znanec tivolske ledene ploskve. Na 2:0 je povišal Miha Verlič in že je kazalo na (novo) katastrofo Olimpije. Beljak je namreč že po prvi tretjini napravil odločilen korak k zmagi (4:0). Drugi del tekme je bil precej bolj izenačen, tudi zato, ker so gostitelji vidno stopili s plina, tako da je bila Olimpija veliko bolj izenačena kot v prvih dvajsetih minutah, navkljub nekaterim priložnostim pa Ljubljančanom ni uspelo doseči gola, čeprav so sprožili več strelov na gol od tekmecev. Beljačani so do konca tekme dosegli (le) še en gol in zmaje domov poslali s "petardo", Ljubljančanom pa je z igralcem več le uspelo zabiti vsaj častni zadetek.

Izid, Liga EBEL, 15. krog:

VSV Beljak - Olimpija  5:1 (4:0, 0:0, 1:1)
McBride 1., Verlič 6., Leiler 10., Johner 20., Labrecque 49.; Guimond 54.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

BroNo1
29. 10. 2016 11.41
+2
A ni mogoče čas, da bi v tem klubu zamenjal trenerja?
Jelen?ekRudolf
28. 10. 2016 22.21
+2
Kje so casi ko smo z veseljem hodili na tekme