Hokej

Blues za Chicago: hitro slovo branilcev naslova, Nashville ustavil Anaheim

St. Louis, Nashville, 26. 04. 2016 08.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Otvoritveni del končnice je na zahodnem delu poskrbel za ekspresno slovo branilcev Stanleyjevega pokala, hokejistov Chicago Blackhawks, ki so jih St Louis Blues ugnali na odločilni sedmi tekmi (3:2). Nashville Predators izsilili sedmo tekmo proti Anaheim Ducks (3:1).

Corey Crawford (v vratih) in soigralci so bili neprepričljivi že v rednem delu sezone, zdaj so usodno klonili.
Corey Crawford (v vratih) in soigralci so bili neprepričljivi že v rednem delu sezone, zdaj so usodno klonili. FOTO: AP

Hokejisti Chicago Blackhawks, branilci naslova v severnoameriški NHL, so izpadli že v prvem krogu. V odločilni sedmi tekmi so izgubili z ekipo St. Louis Blues z 2:3. V 49. minuti je dvoboj odločil Troy Brouwer, ki je leta 2010 Stanleyjev pokal osvojil prav s Chicagom. A po tekmi je priznal, da je bilo zanj pomembno le, da se je po njegovem strelu zaslišala sirena in prižgala zmagovita rdeča luč. "To je nagrši gol, kar sem jih kdajkoli zabil, morda pa eden najbolj pravočasnih," je izjavil Brouwer, čigar zadetek je ob izidu 2:2 v zadnji tretjini pokopal njegove nekdanje delodajalce. "Za franšizo, ki je imela težave s prvimi krogi končnice, je to zelo dobro za samozavest," je še dodal junak večera in edini v trenutni ekipi Blues, ki je že dvignil Stanleyjev pokal. Morda so mu prav izkušnje pomagale, da je skočil na odbiti plošček, ki je zadel okvir vrat, in ga poslal mimo Coreyja Crawforda. "Šalil sem se, da če mi tega ne bi uspelo pospraviti notri, potem bi morda prenehal s hokejem," je še dodal Brouwer.

Hokejisti St. Louisa so iz prvega kroga končnice uspeli napredovati po treh zaporednih razočaranjih ali prvič po letu 2012. Sedme tekme niso igrali od leta 1999, ko jih je vodil trenutni strateg Chicaga Joel Quenneville. Chicago se je v seriji sicer vrnil po zaostanku v zmagah z 1:3, dobil je peto in šesto tekmo, toda branilci naslova velikega preobrata niso zmogli. Podobno je bilo v sinočnji tekmi, ko je St. Louis povedel z 2:0 po zadetkih v prvi tretjini Jorija Lehtere in Coltona Parayka, a je Chicago odgovoril prek Mariana Hosse, čigar 52. zadetek v končnici je tik pred koncem prve tretjine vrnil goste v igro, z igralcem več pa je Andrew Shaw po nekaj minutah druge tretjine izenačil. Napeto tekmo je nato odločil eden najizkušenejših na ledu. Pri Blackhawks po nekaj izjemnih sezonah niso skrivali razočaranja. "Občutek smo imeli, kot da gre za finale konference," je dejal Quenneville. "Takšna je divizija, v kateri smo, to je konferenca, v kateri smo ... Najboljša v ligi. Težko je tako izpasti." Med največjimi razočaranji je brez dvoma Patrick Kane, ki je prispeval le en zadetek, sicer izjemno pomembnega, v drugem podaljšku pete tekme. Jonathan Toews na kar sedmih tekmah ni zabil niti zadetka. St. Louis bo v drugem krogu končnice igral z Dallas Stars.

V drugi tekmi večera so igralci Nashville Predators ugnali Anaheim Ducks s 3:1 in izsilili odločilno sedmo tekmo prvega kroga končnice. Ta bo v noči na četrtek v Anaheimu, s čimer se bo končal prvi krogu drugega dela tekmovanja. Mattias Ekholm (29.) in James Neal (38.) v drugi ter Shea Weber (60.) v tretji tretjini so zadeli za Nashville, s 26 obrambami pa je v golu blestel tudi Pekka Rinne. Častni gol za Anaheim je v 40. minuti dosegel Ryan Kesler.

Izidi:

- zahodni del:
St. Louis Blues - Chicago Blackhawks 3:2
(St Louis slavil s 4:3 v zmagah)

Nashville Predators - Anaheim Ducks 3:1
(izid v zmagah izenačen na 3:3).

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.