Hokej

Bo Kopitar, ki je potrjen na seznamu za reprezentance Evrope, novi kapetan kraljev?

Los Angeles, 28. 05. 2016 12.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
4

Na svetovnem hokejskem pokalu (World Cup) bo sodelovalo osem reprezentantc, tudi evropska. Del moštva je tudi slovenski hokejist iz lige NHL Anže Kopitar. Hrušičan, ki je letos podaljšal pogodbo z Los Angelesom, po pisanju ameriških medijev tudi prvi kandidat za novega kapetana kraljev.

Toronto bo konec septembra gostil svetovni pokal hokejistov lige NHL (World Cup), na katerem bodo sodelovale reprezentance Kanade, ZDA, mlade reprezentance Severne Amerike, Rusije, Finske, Švedske, Češke in Evrope. Znan je dokončen spisek igralcev in za Evropo bo po pričakovanjih zaigral tudi najboljši slovenski hokejist Anže Kopitar, družbo mu bo delal soigralec iz Los Angelesa Slovak Marian Gaborik. V evropski ekipi je največ hokejistov iz Nemčije in Slovaške.

Zanimiva je tudi novica, ki se tiče ekipe Los Angeles Kings. Po pisanju ameriških novinarjev Dustin Brown v novi sezoni ne bo več kapetan kraljev. Novice pri klubi še niso potrdili, za njegovega naslednika pa omenjajo kar slovenskega hokejista, ki je eden ključnih igralcev moštva in je letos podpisal dolgoročno donosno pogodbo. Kot kaže bo po hitrem izpadu v letošnji končnici lige NHL nekaj sprememb v kadrovski zasedbi kraljev, trener Daryll Sutter pa je že tudi uradno podaljšal pogodbo. V širši krog kandidatov za kapetansko mesto pa verjetno sodita tudi branilec Drew Doughty in napadalec Jeff Carter.

Anže Kopitar
Anže Kopitar FOTO: AP

Reprezentanca Evrope:
- vratarji: Frederik Andersen (Dan/Anaheim Ducks), Thomas Greiss (Nem/New York Islanders), Jaroslav Halak (Slk/New York Islanders)
- branilci: Zdeno Chara (Slk/Boston Bruins), Christian Ehrhoff (Nem/Chicago Blackhawks), Roman Josi (Švi/Nashville Predators), Luca Sbisa (Švi/Vancouver Canucks), Dennis Seidenberg (Nem/Boston Bruins), Andrej Sekera (Slk/Edmonton Oilers), Mark Streit (Švi/Philadelphia Flyers)
- napadalci: Pierre-Edouard Bellemare (Fra/Philadelphia Flyers), Mikkel Boedker (Dan/Colorado Avalanche), Leon Draisaitl (Nem/Edmonton Oilers), Marian Gaborik (Slk/Los Angeles Kings), Jannik Hansen (Dan/Vancouver Canucks), Marian Hossa (Slk/Chicago Blackhawks), Anže Kopitar (Slo/Los Angeles Kings), Nino Niederreiter (Švi/Minnesota Wild), Frans Nielsen (Dan/New York Islanders), Tobias Rieder (Nem/Arizona Coyotes), Tomaš Tatar (Slk/Detroit Red Wings), Thomas Vanek (Avt/Minnesota Wild), Mats Zuccarello (Nor/New York Rangers)

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PVSK
28. 05. 2016 15.45
+1
Reprezentanca evrope pa brez Rusov, Čehov, Fincev in Švedov? Po kakšnem sistemu sploh deluje to prvenstvo?
PartyTime
29. 05. 2016 09.06
+1
El Diablo 2013
30. 05. 2016 14.14
-2
ja, te imajo svoje lastne reprezentance ne
j1n
01. 06. 2016 09.40