Hokej

Bo Kopitar na olimpijskih igrah lahko zaigral z risi? Komisar lige NHL še zaostril boj z Mednarodnim olimpijskim komitejem ...

New York, 15. 11. 2016 09.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Bolj kot prepričljiva zmaga Tampa Bay Lightning proti New York Islanders in nov koncert žvižgov domačih navijačev ekipi Jacka Capuana (0:4), je v ligi NHL odmeval zapis komisarja lige Garyja Bettmana v zvezi s prekinitvijo lige v času olimpijskih iger 2018 v Južni Koreji. Odločitev naj bi bila znana januarja 2017.

Za Kopitarja bi bil nastop na južnokorejskih olimpijskih igrah drugi v karieri.
Za Kopitarja bi bil nastop na južnokorejskih olimpijskih igrah drugi v karieri. FOTO: AP

Liga NHL od iger 1998 v Naganu prilagaja svoj koledar in omogoča najboljšim hokejistom na svetu, da se družijo in nastopajo na olimpijskih igrah. Za 2018 pa je nastala težava; Mednarodni olimpijski komite (Mok) ne želi plačati zavarovanj igralcem - to je približno 10 milijonov dolarjev - ter ostalih ugodnosti, ki sta jih imeli strani do zdaj v pogodbi. Gre predvsem za namestitev igralcev ter gostov in stroške potovanj. Komisar lige NHL Gary Bettman je na spletni strani lige zapisal, da klubi NHL in vodstvo lige ne bodo odstopili od svojih zahtev, tako da je vsa zadeva na strani Mok. Hkrati je razkril, da se bodo klubi na to temo sestali v začetku decembra na Floridi, odločitev o sodelovanju igralcev iz lige NHL na OI pa naj bi bila znana sredi januarja 2017.

Tema je aktualna tudi za slovensko reprezentanco, ki bo drugič zapored nastopila med dvanajstimi ekipami na olimpijskih igrah in katere ključen člen je zvezdnik Los Angeles Kings Anže Kopitar.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.