Hokej

Bodo slovenski hokejisti na svetovnem prvenstvu brez nosilcev igre?

Bremerhaven, 10. 04. 2024 12.49 | Posodobljeno pred 19 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Jan Urbas, Žiga Jeglič, Miha Verlič in Blaž Gregorc so si z moštvom Fischtown Pinguins iz Bremerhavna zagotovili nastop v finalu nemške lige, odličen dosežek slovenskih hokejistov pa zmanjšuje možnosti za njihov nastop na svetovnem prvenstvu.

Jan Urbas in Žiga Jeglič
Jan Urbas in Žiga Jeglič FOTO: AP

Premierna uvrstitev v finale nemške lige DEL je za moštvo Fischtown Pinguins največji uspeh v klubski zgodovini. Pomemben del k dosežku so prispevali tudi Jan Urbas, Žiga Jeglič, Miha Verlič in Blaž Gregorc. Kapetan Urbas je redni del sezone končal z 21 zadetki in 31 podajami (skupno prvi po točkah), Jeglič pa s 14 goli in 36 asistencami (skupno prvi podajalec). V finalu se bodo pomerili proti Eisbaren Berlinu ali Straubing Tigersom.

Edo Terglav
Edo Terglav FOTO: Aljoša Kravanja

"Veliko se pogovarjamo tudi o njih. Želim jim, da gredo čim dlje in da zmagajo, saj res igrajo fenomenalno. Če pogledamo lansko sezono, je bila zadnja, peta finalna tekma 25. aprila. Bomo videli, kako se bodo stvari razpletle, zdaj se moramo osredotočiti na fante, ki so tu," je povedal selektor slovenske izbrane vrste Edo Terglav.

Finale lige DEL se bo začel 17. aprila, prvak pa bi bil lahko v primeru štirih tekem znan 23. aprila, peta finalna tekma je predvidena 26. aprila, šesta 28. aprila, sedma pa 30. aprila. Slovenci bodo tekmovanje na svetovnem prvenstvu drugega kakovostnega razreda v Bolzanu začeli 28. aprila.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.