Hokej

VIDEO: Brez Kopitarja ni šlo

Philadelphia, 29. 10. 2014 08.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hokejisti NHL moštva Los Angeles Kings, nastopili so brez štirih pomembnih posameznikov, med katerimi je tudi Anže Kopitar, so morali v noči na sredo priznati premoč Philadelphia Flyersom (3:2).

Trevor Lewis, Marian Gaborik, Slava Voynov in Anže Kopitar v noči na sredo na gostovanju v Philadelhiji niso bili na voljo trenerju Darylu Sutterju. Flyersi so to s pridom izkoristili in v Wells Fargo Centru odigrali zelo dobro. Mrežo Jonathana Quicka je v 6. minuti kot prvi zatresel stari znanec ljubljanske hokejske publike, Beljačan Michael Raffl, Tyler Toffoli pa je uspel v 14. minuti izid poravnati. Še pred koncem prvega dela dvoboja pa se je vnovič zatresla mreža gostov in Philadelphija je po prvih 20 minutah čiste igre vodila.

Jonathan Quick ni mogel preprečiti poraza kraljev.
Jonathan Quick ni mogel preprečiti poraza kraljev. FOTO: Reuters

V drugem delu dvoboja so ostali gledalci prikrajšani za gole, je pa v sklepnem delu dvoboja pristaše domačih razžalostil Mike Richards, ki je premagal Rayja Emeryja in izid poravnal na 2:2. Čeprav je bilo do konca dvoboja še slabih 15 minut, sta mreži vratarjev mirovali, tako, da je o zmagovalcu odločal podaljšek. Bolj zbrano so ga odigrali gostitelji, ki so z golom Braydna Schenna prišli do zmage s 3:2. "Zabiti odločilni gol je vedno lepo," je po zmagi povedal strelec gola za zmago in dodal: "Nekoliko posebno ga je zabiti tistemu, ki te je izbral na naboru!"

izidi:

Philadelphia Flyers - Los Angeles Kings 3:2 (podaljšek)
Boston Bruins - Minnesota Wild 3:4
Pittsburgh Penguins - New Jersey Devils 8:3
Tampa Bay Lightning - Arizona Coyotes 7:3
Dallas Stars - St. Louis Blues 3:4 (podaljšek)
Colorado Avalanche - San Jose Sharks 2:3 (k. streli)
Columbus Blue Jackets - Ottawa Senators 2:5
New York Islanders - Winnipeg Jets 3:4
Toronto Maple Leafs - Buffalo Sabres 4:0
Chicago Blackhawks - Anaheim Ducks 0:1
Calgary Flames - Montreal Canadiens 1:2 (k. streli)
Vancouver Canucks - Carolina Hurricanes 4:1

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.