Hokej

Carolina diha za ovratnik vodilnemu New Yorku

Chicago, 15. 04. 2024 07.42 | Posodobljeno pred 14 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, M.J.
Komentarji
0

Hokejisti Carolina Hurricanes so v severnoameriški ligi NHL v gosteh s 4:2 ugnali Chicago Blackhawks in se le na točko približali vodilni ekipi vzhoda New York Rangers. Do konca rednega dela je sicer ostalo le še 26 od skupno 1312 tekem. Končnico si je doslej zagotovilo 14 ekip, vseh osem z zahoda, medtem ko sta na vzhodu odprti še dve mesti.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Od petih ekip, ki se borijo za zadnji mesti v končnici, ni bilo na ledu nobene, je pa pri vrhu vzhoda Carolina dosegla pomembno zmago in ostala v boju za prednost domačega ledu skozi celotno končnico. Za Carolino je v gosteh proti Chicagu dvakrat zadel Seth Jarvis, med drugim tudi za vodstvo s 3:2 dobre tri minute pred koncem. Sebastian Aho je nato potrdil zmago z zadetkom v prazno mrežo. Za najboljši izkupiček v celotni ligi se sicer poleg Caroline, ki ima tekmo pred koncem 111 točk, borijo še Rangers (112 točk, 1 tekma), Boston Bruins (109 točk, 2 tekmi) na vzhodu ter Dallas Stars (111 točk, 1 tekma) na zahodu. Na zahodu je že znano, da se bosta v prvem krogu končnice pomerili zasedbi Colorado Avalanche in Winnipeg Jets.

Nikita Kučerov
Nikita Kučerov FOTO: AP

Colorado je ponoči izgubil po podaljšku proti prvakom Vegas Golden Knights s 3:4. Vegas je do preobrata prišel po zaostanku z 0:3, vse tri gole za izenačenje pa dosegel v zadnji tretjini. Natančni so bili Ivan Barbašev ter dvakrat William Karlsson. Po dobri minuti dodatnega dela je odločilni gol dosegel Tomaš Hertl. V lovu na krono najboljšega strelca lige je Nathan MacKinnon za Colorado dosegel eno podajo in ima zdaj 138 točk oziroma tri manj od vodilnega Rusa Nikite Kučerova. Tega s Tampa Bay Lightning čakata še dve tekmi, Kanadčana pa z Avalanche le še ena.

Na preostalih dveh tekmah med ekipami, ki so že izgubile možnost za uvrstitev v končnico, je St. Louis s 4:1 ugnal Seattle, Calgary pa je bil s 6:5 boljši od Arizone.

V noči na torek bo znova na delu slovenski as Anže Kopitar. Njegovi Los Angeles Kings se bodo doma pomerili proti Minnesota Wild. Dve tekmi pred koncem imajo kralji 97 točk oziroma eno več od Vegasa, v prvem krogu končnice pa se jim v tem trenutku obeta dvoboj z Edmonton Oilers.

Izidi:
St. Louis Blues - Seattle Kraken           4:1

Vegas Golden Knights - Colorado Avalanche  4:3 (podaljšek)

Chicago Blackhawks - Carolina Hurricanes   2:4

Calgary Flames - Arizona Coyotes           6:5

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.