Hokej

VIDEO: Chicago ostal v igri za vrh konference in na derbiju vodilnih po podaljšku ugnal divjake

Saint Paul, 09. 02. 2017 07.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Z zadetkom Jonathana Toewsa ob igri z igralcem več na ledu so hokejisti Chicago Blackhawks po podaljšku slavili na gostovanju pri Minnesota Wild (4:3) in se vsaj malce približali vodilni ekipi zahodne konference. Ti imajo pred šestkratnimi prvaki še pet točk naskoka in v dobrem še dve zaostali tekmi.

Jonathan Toews je v severnoameriški hokejski ligi NHL postal junak večera za svojo ekipo Chicago Blackhawks. Ta je gostovala v St. Paulu pri vodilni ekipi zahodne konference Minnesota Wild in se po podaljšku veselila zmage, ko je po 3:09 minute dodatne igre zadel Toews za zmago s 4:3. Z zmago se je Chicago vodilni Minnesoti približal na vsega pet točk. "Vedeli smo, da si ne smemo privoščiti poraza, da moramo narediti vse za zmago," je po tekmi dejal Toews, ki je zbral še dve podaji. "To je za nas velika zmaga. Morda največja to sezono. Enostavno morali smo dobiti današnjo tekmo, če želimo ostati v igri," je po zmagi dejal trener gostov, Joel Quenneville.

Toews (na fotografiji) je po tekmi dejal, da si Chicago "ni smel privoščiti" poraza.
Toews (na fotografiji) je po tekmi dejal, da si Chicago "ni smel privoščiti" poraza. FOTO: AP

Veliko zaslug za zmago je imel tudi vratar Corey Crawford, ki je zaustavil 35 od 38 strelov proti svojim vratom. Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja bodo v noči na petek po srednjeevropskem času gostovali na Floridi.

Izid:

Minnesota Wild ‒ Chicago Blackhawks 3:4 (podaljšek)

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.