Hokej

Chicago prekinil niz osmih zmag Pittsburgha

New York, 07. 01. 2019 08.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, T.Š.
Komentarji
0

V hokejski ligi NHL je Chicago zmagal v Pittsburghu (5 : 3) in prekinil zmagoviti niz domačih Pingvinov. Visoko je zmagala tudi Arizona, ki je s 5 : 0 odpravila New York Rangerse, Edmonton pa je slavil zmago v Anaheimu (4 : 0).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Hokejisti Chicaga so tako na lestvici spet pred Los Angeles Kingsi, ekipo Anžeta Kopitarja. Blackhawksi so v noči na ponedeljek v Pittsburghu zmagali s 5 : 3. Kraljem se je za dve točki spet odlepila tudi Arizona, ki je kar s 5 : 0 premagala New York Rangers. Če sta s stališča boja za boljša mesta na dnu za Los Angeles zmagi Chicaga, ki je prekinil niz osmih zmag Pittsburgha, in Arizone, pri kateri se je z golom in dvema podajama izkazal Alex Galchenyuk, neugodni, pa je ugoden poraz Anaheima, bržkone edine ekipe, ki bi jo Kralji za uvrstitev v končnico še lahko prehiteli na osmem mestu. Anaheim je doma z 0 : 4 izgubil proti Edmontonu, nepremostljiva ovira zanj je bil vratar Cam Talbot, ki je ubranil 39 strelov. Za Anaheim je bil to osmi poraz v nizu.

Enak neuspešen niz ima tudi Ottawa, najslabša ekipa lige, tokrat je s 4 : 5 morala priznati premoč Carolini, tekmo je v zadnji tretjini odločil Justin Williams. Vegas je že na deveti zaporedni tekmi osvojil vsaj točko, s 3 : 2 je ugnal New Jersey. Winnipeg je bil s 5 : 1 boljši od Dallasa.

V krizi je tudi Detroit, izgubil je sedmo od zadnjih osmih tekem. Čeprav najboljši strelec prvakov Aleks Ovečkin ni zadel v polno, ga je s 3 : 2 premagal Washington, uspeh si je zagotovil v zadnji tretjini, ko je zaostanek 1 : 2 spremenil v zmago, strelec odločilnega gola je bil Čeh Michal Kempny.

Izidi:
Ottawa Senators – Carolina Hurricanes     4 : 5
Vegas Golden Knights – New Jersey Devils  3 : 2
Arizona Coyotes – New York Rangers        5 : 0
Winnipeg Jets – Dallas Stars              5 : 1
Detroit Red Wings – Washington Capitals   2 : 3
Anaheim Ducks – Edmonton Oilers           0 : 4
Pittsburgh Penguins – Chicago Blackhawks  3 : 5

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.